«Тоді відкривайте на усіх нас кримінальні справи», - рівняни стали на захист мера в боротьбі з ромами-жебраками

Більшість сходяться на думці, що роми-жебраки - це проблема

Топтема, яку обговорюють нині в соціальних мережах – відкриття кримінального провадження проти міського голови Рівного Олександра Третяка.

Нагадаємо, що у поліції відкрили кримінальне провадження проти мера через емоційні висловлювання щодо ромів.

Провадження відкрите за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України, а саме за умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Більшість рівняни взагалі здивовані такою ситуацією. Більшість мешканців міста мають єдину думку – люди не повинні потерпати від жебракування та нападів бродячих ромів.

Натомість слова мера розглядають як пропозицію та допомогу у вирішенні проблемного питання з транспортуванням до рідних домівок.

Користувачі соціальних мереж переконані, що поліція замість того, щоб захищати людей, займається відкриттям кримінальних проваджень в тих випадках, де немає ознак злочину.

Тим часом, рівняни пропонують на кожен випадок жебракування ромів викликати поліцію і нехай вони вирішують питання. Таким чином, коментатори хотіли б нагадати правоохоронцям, де дійсно треба їхня робота.

Ми зібрали тільки кілька цікавих коментарів з цього питання, але очевидно, що мешканці підтримали мера, який став на захист мешканців від свавілля представників ромської національності.

Александр Харват Взагалі якась дурня з такою справою, немає чим зайнятись... А те, що по місту жебрачать пристають це нормально?

Adul Kralya Не дамо мера ображати Все вірно сказав

Люда Шпак Краще було б пані особисто поспілкуватись з мером Рівного замість влаштовувати оцей цирк

Illia Storozhuk Якщо б зараз провести загальне опитування містян щодо надання безкоштовного транспорту для ромів для повернення додому, впевнений що 70-80% проголосувало - «за». Тому виходить на всіх потрібно заводити кримінальні справи!

Петро Олійник Карають не за слова,а за діїї,а дій не було. Думайте панове поліцаї.

Ірина Бочик Рівнянин звернулися до мера з проханням про захист від свавілля ромів, які здійснюють правопорушення. Як бачимо, поліція переплутала, кого захищати - містян від ромів чи навпаки. Цікаво, скільки коштує ця замовна справа?

Ben Sherman Буду писати кожен день заяви та викликати мусорів проти циган. Хай реагують. Пропоную і вам робити те ж.

Світлана Демянчук За що відкривати провадження,за те,що роми порушують закон самі?За те,що вони жебрачать?За те,що мер хотів навести лад?Де вони находяться,там антисанітарія.Чи може мер комусь став на заваді?

Эдуард Палецкий Дорогу вони й самі добре знають. Наш мер запропонував їм допомогу у вирішенні проблемного питання з транспортуванням до рідних домівок, але такий розвиток подій явно не до вподоби декому в Обласному управлінні нацполіції

Людмила Матюшенко Більшої, мабуть, проблеми немає в цієї пані і в поліції. Їй байдуже, що тисячі мешканців міста просять вплинути на ситуацію з ромами, їй байдуже, що обкрадають, ображають, загаджують місто. Напевне є проблеми в цієї пані.

Вчора на моє зауваження не смітити, діти ромів почали тикати мені дулі. Передайте, будь ласка, пані, що хай вплине на своїх сородичів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень