Потужний антиоксидант: Які корисні властивості модної ягоди лохини

У неї дуже мало протипоказань

Лохина – ягода, яка з’явилася на українському ринку відносно недавно. Експерти називають її еліксиром молодості та кажуть, що вона має протиракову дію.

Корисні властивості лохини

  • Зміцнює серцево-судинну систему

Ягоди лохини містять велику кількість сполук, що належать до флавоноїдів. Вони корисно впливають на серцево-судинну систему, оскільки запобігають відкладенню атеросклеротичних бляшок і розширюють кровоносні судини. Одна чашка лохини подбає про жорсткість артерій та нормалізує артеріальний тиск.

  • Позитивно впливає на роботу мозку

Антоціани, що містяться в лохині, добре впливають на роботу мозку. Часте вживання ягід допоможе на довше зберегти пам’ять, посилить концентрацію уваги та позитивно впливає на нервову систему.

  • Сприяє схудненню

Лохина впливає на підтримку нормальної маси тіла, а іноді навіть і на її зниження. Адже вона має дуже мало цукру.

  • Відновлює зір

Як і чорниця, ягоди лохини позитивно впливають на зір. Якщо ви працюєте за комп’ютером або часто користуєшся гаджетами, тоді обов’язково маєте включити у свій раціон лохину.

  • Омолоджує шкіру

Лохина усуває надлишок вільних радикалів, прискорює регенерацію пошкоджених нервових клітин і стимулює процес утворення нових. Тож зморшки з’являються повільніше, а шкіра стає все еластичнішою і красивішою.

  • Лохина — протипоказання

У лохини не багато протипоказань, але все ж вони є. Її не рекомендують вживати людям, які мають алергію на ці ягоди, та при запальних процесах шлунково-кишкового тракту. І пам’ятайте, при надмірному вживанні навіть найкорисніший продукт може бути шкідливим.  

Джерело: ranok

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень