У Фінляндії врожай ягід гниє на полях. Немає кому збирати

Через брак робочої сили, з України зокрема

До двох мільйонів кілограмів полуниці (суниці садової) цього року залишились гнити на полях Фінляндії. Ягоди не зібрали через нестачу робочої сили. Раніше близько 70% сезонних робітників на збирання ягід приїжджали з України.

Війна внесла корективи в процес сезонної трудової міграції і фінські ягідники зазнали суттєвих збитків. Фермерам довелося оперативно шукати нових працівників. Загалом на плантаціях залишились незібраними 10-15% суниці садової, а це близько двох мільйонів кілограмів, - зазначено у джерелі.

Йдеться про ферму Alanteen Tila у Пайміо. Тут щороку вирощують 250 тонн суниці садової. Незібраною залишилась близько чверті урожаю, а саме 50-60 тонн.

Усе літо ми шукали робочу силу, як збирачів, так і продавців, і я чув, що багато підприємців говорили, як важко було знайти співробітників, – розповів генеральний директор Alanteen Tila Аарні Аланне.

Утім, за словами директора фінської Асоціації садівників та ягідників Мііка Іломякі, ситуацію не вважають критичною, адже фермерам по всій країні вдалося зібрати більш ніж 85-90% урожаю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень