Щоб «витримати будь-яку війну»: Лукашенко мобілізує чиновників на збір врожаю

Втрату зерна він розцінюватиме як економічну диверсію й навіть злочин

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко погрожує чиновникам жорстким покаранням за недбалість під час кампанії збору урожаю.

Багаторазово наголошував: ситуація на продовольчому ринку – це шанс добре заробити. Тому нинішня збиральна кампанія має пройти на найвищому рівні організації та дисципліни, – заявив Лукашенко.

За його словами, в умовах глобальної продовольчої кризи втрати зерна неприпустимі та пригрозив покаранням «за законами воєнного часу» чиновникам за недбалість.

Втрата зерна на полях розцінюватиметься щонайменше як економічна диверсія, більшою мірою – як злочин. Досить жартувати. Кадри на місцях повинні бути мобілізованими на 100%. Жодної розхлябаності та окозамилювання. Повна злагодженість і порядок. Наголошую, за законами воєнного часу.

Іде гібридна війна. ЗМІ, дипломатія, фінанси, економіка – все задіяно. І провокації почалися. Мобілізуйтеся. Буде в засіках щось – будь-яку війну витримаємо, не дай боже, звичайно. Тому переконливо вас прошу, щоб не мати неприємних розмов надалі. З наступного тижня всі повинні приступити до збирання врожаю, – сказав Лукашенко.

Лукашенко також висловив своє бачення щодо глобальної продовольчої кризи, яка виникла через блокування Росією зерна в українських портах. На його переконання, загроза голоду – реальна. А санкції щодо експорту мінеральних добрив і порушення логістики вплине й на майбутні  агросезони. Він наголосив, що Білорусь у цьому році не вивозитиме на експорт зернові культури.

Сьогодні ще якийсь хліб отримати можна. І рік непоганий, і у росії є урожай, і Україна ще щось збере, і у нас – якщо ми не будемо поводитися розхлябано, ми отримаємо стільки хліба, скільки потрібно для людей і тварин. Ми, звісно, вивозити пшеницю та інші зернові культури не будемо, хоча можемо, – зазначив він.

 

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень