Не клубніка і не клюква: як називаються різні ягоди українською? (ФОТО)

Можливо, на вас чекає багато цікавого

Сезон ягід у розпалі, тож саме час розповісти (чи принаймні нагадати), як правильно називати ті чи інші соковиті ягідки

Не «КЛУБНІКА» - полуниця

Напевно, це найпопулярніша літня ягода, яка з’являється на ринках першою. Смачна і соковита, а ще – дуже корисна.

Саме її русня часто плутає із паляницею

Не «ЗЕМЛЯНІКА» - суниця

Суниця – маленька червона ягідка, яка росте в лісах, на галявинах, серед чагарників, на узліссях і степових схилах, і навіть в горах. Збирати її – справжній квест.

З підсушених суничок взимку роблять корисний чай, він дуже ароматний і допомагає при застуді.

Не «ЄЖЕВІКА» - ожина

Ожину найкраще смакувати окремими ягідками, без додавання цукру чи інших підсолоджувачів. Вживання в їжу ягід ожини сприяє поліпшенню складу крові, а листя, кажуть, активізує травлення.

Не «БІЛА або ЧЕРВОНА СОРОДИНА» - біла або червона порічка

​Ці надзвичайні ягоди багаті на антиоксиданти, які допомогають організму боротися зі старінням шкіри. У них містяться ретинол, бета-каратин й вітаміни групи В, які надійно збережуть вашу молодість.

Не «БРУСНИКА» - брусниця

Ці червоні ягоди ідеальні для того, щоб зробити з них варення! Брусниця належить до найбільш цінних плодово-ягідних рослин. Яскраві ягоди брусниці або, як її називали наші предки «брусвяна», мають масу лікарських властивостей: це і легкий антибіотик, і засіб від урологічних захворювань, прекрасний протизастудний і вітамінний засіб. Причому цілющі усі частини рослини: і ягоди, і листя, і стебла, і навіть кореневища.

Не «КЛЮКВА» - журавлина

Ягоди журавлини здебільшого засушують на зиму, щоб потім додавати до напоїв чи випічки. Кисла нотка додає журавлині особливо виразного смаку.

Не «ГОЛУБІКА» - лохина

Дуже корисна і смачна ягода, проте й недешева, адже зібрати врожай лохини не всім під силу, тим більше лохина не всюди росте. Від чорниці вона відрізняється більшим розміром і своїм блакитно-сірим кольором.

Не «КРИЖОВНИК» - аґрус

Аґрус росте на кущі з колючками, тому збирати врожай може бути складно, але ці смачні ягоди того варті! Важливо смакувати саме стиглим солодким аґрусом, а не зеленим і терпким, тоді й відчуття будуть іншими.

Джерело: maximum.fm

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень