Більше не буде просто: В Україні хочуть запровадити іспит для отримання громадянства

На знання української мови

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати питання запровадження в Україні обов’язкового іспиту на знання державної мови для отримання громадянства.

- Особа, яка має намір набути громадянство України, зобов'язана засвідчити відповідний рівень володіння державною мовою.

 

Вимоги до рівня володіння державною мовою, необхідного для набуття громадянства України, визначає Національна комісія зі стандартів державної мови. Складання іспиту здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, - зазначив президент.

Питання щодо необхідності запровадження іспиту на знання державної мови для кандидатів на отримання громадянства порушується не вперше. Зараз для отримання українського громадянства кандидатам достатньо лише невеликого переліку документів та відповідної заяви.

Причиною таких заходів стала петиція, яку запропонував Віталій Капустян. Він запропонував, окрім документів, вимагати від кандидата на отримання громадянства України, вивчення гімну та складання таких тестів:

  • з української мови (можна складати тести ЗНО, прохідним є поріг у 140 балів і вище);
  • з історії України (аналогічно);
  • на знання конституції України (можна складати тест, який зараз здають кандидати на зайняття вакантних посад державної служби всіх категорій, критерії зданого – такі ж, як і у кандидатів у держслужбовці).

Джерело: zn.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень