«Аж тепер дійшло!» У Харкові вимагають змінити назви вулиць, пов’язаних з Росією

Цього вимагають представники творчої інтеліґенції міста

Письменники, журналісти та представники громадськості звернулися з листом до мера міста Ігоря Терехова з проханням вже зараз почати позбавляти мапу Харкова від назв, якось пов’язаних з Росією чи СРСР.

Сучасний вигляд Харкова

Зокрема, автори листа закликають насамперед перейменувати одну з найдовший вулиць України  Московський проспект.

Вибрати йому достойне ім’я в минулі часи було досить важко, але сьогодні вже вочевидь, що його треба присвятити Захисникам Харкова (як варіант проспект оборони Харкова), чи може хтось бути проти такого рішення!

Також представники громадськості просять повернути стару назву Пушкінській вулиці, яка з початку XIX століття називалася Німецька або Велика Німецька.

Звичайно, ім’я Пушкіна не має відношення до нинішньої російської агресії, але він – потужний символ «русского мира», з одного боку, а з іншого, як поет вже закордонний не має такого впливу як раніше, його вже і в школах не вивчають ретельно. До того ж він жодного разу не був у Харкові, презирливо відізвався про наш університет.

Одна з Харківських вулиць

Серед пропозицій до перейменування також і назви вулиць Конєва і Малиновського.

Ці полководці поклали біля Харкова під час Другої світової війни безліч бійців Червоної армії, надавали наказ обстрілювати Харків, бомбити його.

Ініціатори перейменувань розуміють, що наразі ніхто не буде з цього приводу збирати сесію та займатися зміною табличок.

Однак вони закликають мера сформувати комісію для перейменування вулиць у зв’язку із російським вторгненням.

У коментарях більшість підтримує ініціативу. А дехто піднімає питання перепетій навколо проспекту Григоренка, з назвою якого довгий час не погоджувалася міська влада міста, намагаючись повернути назву йому назву Жукова.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень