Жовті овочі: в чому їх фішка для організму
Речовини які визначають колір овочів відповідають й за їх смак
Користь жовтих овочів
Жовті овочі перш за все корисні, адже містять лікопен, терпеноїди та флавоноїди. Вони впливають на організм:
- покращують зір
- знижують артеріальний тиск
- зберігають рухливість суглобів
- сприяють виробітку колагену
- стимулюють роботу мозку
- покращують стан волосся та шкіри
Крім того, споживання яскравих жовтих овочів підіймає настрій та додає енергії на весь день. Але найбільше користі від них у сирому вигляді.
Кукурудза
Об'єктивно кукурудза це злаки. Але більшість сприймає кукурудзу як овочі. Кукурудза містить вітаміни A, B, C та PP. Вона сприяє:
- кукурудза добре впливає на зір
- очищує кишківник
- зменшує рівень холестерину
Кукурудза не містить глютену, тож її можуть споживати й алергік.
Жовті помідори
- покращують стан волосся
- сприяють схудненню
- зміцнюють кістки
У жовтих помідорах повно заліза, цинку та селен. Щодо помідорів, їх можна їсти в'яленими та навіть консервованими, вони не втрачають своїх корисних властивостей.
Гарбуза
Гарбуза містить кобальт, залізо та калій. Споживання гарбузи сприяє:
- очищенню організму від шкідливих речовин
- нормалізує обмін речовин
- має протизапальні властивості
- стабілізує обмін води в організмі
Гарбуза містить багато клітковини, її можна вживати навіть діабетикам.
Радіо Трек: НОВИНИ