Шість симптомів, які попереджають про проблеми з печінкою

Якщо помітили один з таких у себе – терміново звертайтеся до лікаря

Печінка вкрай рідко проявляє себе больовими відчуттями. Про стан надважливого фільтру організму можуть розказати інші тривожні симптоми.

Набряки

Вкрай тривожний симптом – поява набряків на ногах, животі чи обличчі. Часто набряками супроводжується цироз печінки, коли вона припиняє виробляти білок альбумін.

Дрібні висипання

Незначні висипання темно-фіолетового кольору, говорять про кровоточивість судин. Це пряма ознака проблем з печінкою.

Жовтий колір шкіри та очей

Такий відтінок шкіри може говорити про те, що печінка погано фільтрує кров, не виводить білірубін. Тож консультація лікаря – обов’язкова.

Свербіння шкіри

Проблеми з печінкою провокують утворення під шкірою жовчних солей. Це викликає запальні процеси й свербіння у різних ділянках тіла.

Жирові відкладення

Горбочки жиру на тілі чи губах можуть з’являтися через хвору печінку, адже печінка не контролює кількість холестерину у крові.

Синці

Поява синців на тілі без причини – може говорити про проблеми з печінкою. Адже у випадку слабких судин, синці з’являються хоча б після незначного удару, а не без причини зовсім. 

Лікарі наполегливо рекомендують стежити за станом здоров’я, і бодай раз на рік проходити медичний огляд. Щоб не завдавати печінці зайвого клопоту – стежте за харчуванням, не зловживайте жирною, копченою та гострою їжею, а ще відмовтеся від алкоголю та шкідливих звичок.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень