Постачальники оголосили нові ціни на газ у вересні

Свої ціни на блакитне паливо назвали 12 постачальників

З настанням осені газ для населення не подорожчає. У вересні розпочнеться п’ятий місяць дії базових, річних тарифних планів для побутових споживачів.

Залежно від компанії, вартість кубометра газу в вересні коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн.

 

При цьому в 7 постачальників ціна кубометра нижча за 8 грн, ще в 5 – вища.

Більшість українців нині є клієнтами Газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Це 12,4 млн українських домогосподарств, що купують паливо за гарантованою ціною 7,96 грн за кубометр.

Чинні річні тарифні пропозиції діють до 1 травня 2024 року включно. Тобто до кінця опалювального сезону газ точно не здорожчає.

Крім того, 22 серпня Кабінет Міністрів продовжив дію ПСО (покладання спеціальних обов’язків) на ринку природного газу, що дозволить зберегти без змін і тарифи на тепло.

Для виробників тепла для населення ТОВ «ГПК «Нафтогаз Трейдинг» (на яке покладено ПСО) буде реалізовувати газ по 7 420 грн за тисячу кубометрів; а для виробників тепла для бюджетних організацій – по 16 390 грн за тисячу кубометрів.

Для інших споживачів, як повідомляє Група Нафтогаз, ціна газу буде знижена відносно минулого сезону та визначатиметься за формулою, виходячи з ринкових цін в Україні.

Також запроваджено гнучкий механізм використання фіксованих обсягів газу виробниками тепла під час опалювального сезону. Відтепер виробники теплової енергії зможуть використати зекономлений протягом місяця ресурс фіксованого обсягу газу в наступних періодах опалювального сезону.

Ціни на газ у вересні 2023 року становитиме:

Джерело: ГазПравда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень