Нові річні пропозиції: постачальники оприлюднили ціни на газ у травні

Чи не стане це обтяжливим тягарем для українців?

Відсьогодні газопостачальні компанії продовжили свої річні тарифні пропозиції на наступні 12 місяців - до 1 травня 2024 року включно. Вартість палива при цьому не змінилася.

Вартість палива в травні в рамках річної пропозиції коливається від 7,70 до 9,99 грн за кубометр. При цьому природний газ пропонують 8 постачальників (ще одна газопостачальна компанія – Львівенергозбут – станом на понеділок не оприлюднила базову ціну).

У п’яти постачальників кубометр газу коштує менш як 8 гривень. Ціна ще в трьох - від 8,46 до 9,99 грн за кубометр (див. таблицю нижче).

Проте більшість - близько 98% - українських побутових споживачів газу є клієнтами Газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Це 12,4 млн українських домогосподарств, що купують газ за гарантованою ціною 7,96 грн за кубометр.

Це рішення прийняли з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в Україні. Попри всю складність ситуації ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні, – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

 

Джерело: ГазПравда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень