Поселення готів та інші артефакти знайшли під час дослідження Шанкового Яру на Рівненщині (ФОТО)

Незабаром їх зможуть побачити в інших містах та громадах Рівненщини

У понеділок у Демидівці відбулася презентація пересувної виставки «Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр». Археолог, учасник команди проєкту Антон Панікарський під час презентації розповів про історію дослідження Шанкового Яру, що біля села Хрінники, та найвідоміші знахідки з нього.

Серед них це найдревніше зображення рала, знаряддя рибалки-невра. Цікаво було присутнім дізнатись і про поселення готів та артефакти, пов’язані з ним – жорна і фігурку стародавнього божества Сарапіса.

Виставка діятиме у Демидівці до 18 серпня. Згодом – помандрує містами і об’єднаними територіальними громадами Рівненщини.

Проєкт «Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр» реалізує громадська організація «Сприяння розвитку села» за підтримки Українського культурного фонду.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень