Понад 100 гривень за куб: в Україні рекордно підняли тариф на воду 


Тарифи на воду у невеликих містах підіймає місцева влада. Рішення щодо обласних центрів ухвалює НКРЕКП. Попри потуги підняти тариф - поки уряд цього не дозволив. Але у маленьких містах уся відповідальність на місцевій владі.

І, наприклад у Марганці тариф на холодне водопостачання та водовідведення тепер становитиме 125 гривень за куб. 

Раніше у місто постачали тільки технічну воду, з Миколаєва. Питну воду у Марганці приносили додому з свердловин, або привозили у місто волонтери. Тепер у місті змінили систему водопостачання, її доправляють у місто  із водогону «Запоріжжя-Марганець», який нещодавно збудували.

Ця вода значно кращої якості, ніж була з Миколаєва, однак і їй далеко до параметрів питної. Тож питну воду доведеться все одно купувати бутельовану, або носити зі свердловин. 

До підриву греблі Каховської ГЕС 46-тисячний Марганець отримував воду із водосховища. Однак після того, як воно було знищене росіянами, місто залишилося зневодненим. Довелося терміново налагодити постачання хоч якоїсь води із Миколаєва. 

А тепер, із введенням в дію нового водогону, якість води стала кращою, але й ціна на неї зросла майже втричі.

Крім того, технічна вода, за рік використання суттєво пошкодила труби водогону, і тепер доведеться вкладатися ще й в новий ремонт.  Розв'яжуть проблему коштом місцевих жителів, які тепер платитимуть за воду у три рази більше, замість 46 гривень за куб, платитимуть 125 гривень. 

Джерело: GSMinfo

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень