2-3 місяці: стільки протягнуть водоканали без нового тарифу на воду

Асоціація водоканалів впевнена, що уряд має знайти рішення

Без нового тарифу на воду, за умов уже підвищеного тарифу на електроенергію для бізнесу, водоканали не протягнуть довше 3 місяців.

При бомбардуваннях треба гасити пожежі. А чим гасити, якщо в мережі немає води? Водовозками не навозишся. Я впевнений, що уряд знайде рішення. Ми ще 2-3 місяці протягнемо якось, - президент асоціації водоканалів «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький.

Найгірший рівень оплати за спожиту воду у прифронтових містах. Там зменшилося й споживання, бо людей у містах лишилося значно менше. Водоканали уже накопичили борг за світло у 2,8 мільярда гривень.

Новицький повідомив, що витрати водоканалів приблизно однакові що за кордоном, що в Україні, лише заробітна платня менша. Проте тариф в Європі значно вищий.

У нас середній тариф приблизно 0,8 євро за кубометр, а в окремих водоканалах 1 євро. За кордоном менше, ніж 3 євро, я не чув. Є 4, 5, а в багатих країнах до 6 євро доходить, - розказав Новицький.

Зауважимо, що за законом водоканали не можуть припинити водопостачання через брак коштів. Проте, якщо через недостатнє фінансування не вдасться закупити реагенти, то неможливо буде подавати воду, яка не була оброблена певним чином.

Джерело: Економічна правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень