Водоканали закликають НКРП дозволити їм підняти тарифи мінімум на 33% вже з 1 липня (ФОТО)

Кажуть, що галузь захлинається від боргів та збитків

Будь яке здорожчання послуг ми традиційно сприймаємо без ентузіазму. Здорожчення ж ці відбуваються постійно.

Не виключено, що тепер, після майже подвійного здорожчання електроенергії, населення чекає тепер і збільшення на 33% тарифів на воду.

Як повідомляє «Укрінформ»

Задля стабільного забезпечення споживачів водою та дотримання всіх технологічних процесів комунальні підприємства, які надають послуги із централізованого водопостачання та водовідведення, закликають регулятора підвищити на 33% тариф вже з 1 липня.

Новицький -- під час пресконференції -- в центрі


Про це повідомив президент асоціації «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький під час пресконференції «Критичний стан водопровідно-каналізаційної галузі України».

«Ще літом минулого року ми подали розрахунки наших тарифів, які мали б діяти у 2023 році. Регулятор їх погодив.

 

Ми очікували, що НКРЕКП ухвалить рішення про їхнє встановлення ще у грудні. Нас переконували, що питання щодо підвищення тарифів буде розглянуте після завершення опалювального сезону, потім перенесли розгляд на 1 травня, потім – на 1 червня.

 

Відтак, сьогодні вже 15 червня, а ми навіть не бачимо перспективи розгляду цього питання. А разом із тим – вирішення питання щодо визначення джерел фінансування цілої галузі», - наголосив Новицький.

Відомо, що раніше Дмитро Новицький керував "Київводоканалом"

За його інформацією, збитки водопровідної галузі у 2022 році становили 4,4 млрд грн. З початку цього року – вже 3,4 млрд грн.

Новицький нагадав, що за останні 10 років мінімальна заробітна плата збільшилася в Україні у 5,5 рази, вартість електроенергії – у 5,2 рази, опалення – у 4 рази, вартість коагулянтів зросла у 5,3 рази.

 

Тоді як тарифи на воду, за словами Новицького, за цей час збільшилися від 2,9 до 4 раз.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень