Прийматимемо душ за розкладом. Водоканали відключатимуть воду під виглядом ремонтів

Через подорожчання електроенергії підприємства можуть накопичити величезні борги

В Україні можливі перебої у роботі водоканалів. Усе через відмову у піднятті тарифів на водопостачання та запровадження натомість нових тарифів на світло. Експерти попереджають про можливе накопичення боргів у водоканалів через впровадження нових тарифів на світло для бізнесу.

Щоб не шкодити населенню, відключатимуть подачу електрики не для помпи, що подає воду, а для робочих приміщень водоканалів. Помпа працює, вода є, а головний офіс з бухгалтерією, що виробляє відповідні прорахунки, і пульт управління - знеструмлені, - каже директор Аналітичного центру «Асоціація міст України» Ярослав Рабошук.

Водоканали потребуватимуть коштів аби платити за електрику за новими тарифами. Тож цілком ймовірно аби не накопичувати мільйонні борги воду українцям даватимуть за графіком. Або відключатимуть воду у години пікового навантаження.

Це дуже великі, європейські ціни. Водоканали дозволяють собі профанації - заявляти про відключення води. Звичайно, на це ніхто не піде. Обмежувати подачу води теж вони не можуть. Максимум - відключення в години мінімального навантаження з 13.00 до 15.00, - каже голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Попенко наводить приклад роботи Київтеплоенерго, яке відключає гарячу воду у будинках столичних мешканців на все літо і пояснює це ремонтом, а за фактом це робиться для того, щоб скоротити витрати. Втім у багатьох містах гарячої води влітку не буває. Її подають тільки на період опалювального сезону.

Інші водоканали можуть зупиняти подачу води під виглядом ремонту, - каже Попенко.

 

Джерело: ФОКУС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень