Сам економиш, але ще й за сусідів платиш. Чому платіжки за воду бувають захмарними

Адже це передбачають правила

Українці часто сплачують за воду не тільки за власне споживання, але й за сусідів. Нарахування у квитанції розраховують, зважаючи на кількість спожитих кубометрів відповідно до показників квартирного лічильника. Але у багатоквартирних будинках є ще й будинковий лічильник. А також є сусіди, які не мають лічильника взагалі й оплачують відповідно до норм споживання за кількістю зареєстрованих осіб у помешканні, та є сусіди, які, щоб платити менше, скручують показники свого лічильника (наприклад, використовують магніт).

Щодо внутрішньобудинкового лічильника, бо він обліковує весь обсяг води, що надходить до будинку, і мешканці мають оплатити увесь цей об'єм. Відповідно суми на квартирних лічильниках мають збігатися з загальною сумою будинкового лічильника.

Втім, дуже часто виникає різниця між сумою квартирних лічильників та загальнобудинкового. Буває що це й десятки, а часом і сотні кубометрів води на місяць.

Якщо у будинку немає квартир, де не встановлено лічильник обліку води, то усі ці втрати розподіляють між усіма мешканцями багатоповерхівки. 

У разі, якщо приміщення всіх споживачів у будівлі оснащені вузлами розподільного обліку питної води, загальний обсяг спожитої в будівлі води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби) розподіляється між споживачами відповідно до обсягу споживання за показниками вузлів розподільного обліку, – пояснюють фахівці.

Якщо у вашій квартирі спожили 10 м³, ви заплатите за втрати більше, ніж ваші сусіди, які спожили 3 м³ води. При цьому незаконне використання магнітів уповільнює або й повністю зупиняє роботу лічильника. В такому разі платити за спожиту сусідами воду доводиться решті мешканців будинку.

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень