Не як завжди – 3 л: Експерти розповіли, скільки води потрібно пити взимку

Підтримуємо водний баланс

Вчений радить залишати склянку з водою біля ліжка, аби щоранку першим ділом брати та пити воду

У холодну пору року норма води приблизно така сама, як і влітку. Вона розраховується з формули 30 мл на кілограм маси тіла, але не менше ніж 1,5 літра води на день для дорослої людини.

У холодну пору року нестача води в організмі може не тільки позначитися на зовнішності, а й призвести до частих інфекцій і застуд. Особливо варто стежити за питним режимом дітям і літнім людям.

Підтримка водного балансу восени та взимку впливає:

  • Профілактика ГРВІ. Вважається, що якщо пити достатньо води, то ризик захворіти дещо нижчий.
  • Найкращий захист від вірусів. За нестачі рідини в організмі можуть бути пересушені слизові оболонки дихальних шляхів, унаслідок чого порушується їхня місцева захисна функція і вірусам стає легше проникати всередину.
  • Підтримка гарного стану шкіри.
  • Менший ризик набрати за зиму зайві кілограми. Іноді людина може плутати відчуття спраги з відчуттям голоду, що може призвести до переїдання і згодом — до проблем зі здоров'ям.

Часто ми чуємо, що треба пити за день 3 л води. Але це не так. Кількість випитої рідини залежить від ваги людини. На 1 кг треба 30 мл води. Тож людині з вагою 70 кг треба випивати трохи більше, ніж 2 л води.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень