Мама каже, що після відвідування популярного басейна неподалік Рівного дітей покрило прищами (ФОТО)

У дітей — ентеровірус

У дітей після відвідування комплексу Sofiya Aqua Club, що неподалік Рівного, з’явився висип. Про інцидент мама потерпілої дитини Ніна Губійчук повідомила у Фейсбуці.

У коментарях були дописи й інших користувачів про те, що у них також після відвідування басейну з’явився висип.

Відомо, що батьки дітей звернулися до медиків, попередній діагноз – ентеровірус. Це захворювання передається фекально-оральним шляхом через недотримання правил особистої, а також можливе інфікування при купанні у заражених водоймах, повідомляє Центр громадського здоров'я України.

Журналісти Радіо Трек з’ясували, що поки потерпілі не зверталися зі скаргою до обласного управління Держпродспоживслужби, але щойно така заява буде, фахівці проведуть позапланову перевірку.

Також відомо, що стежити за санітарним станом води відповідно до закону мають власники, жодні контролюючі органи не здійснюють забори води.

 

Тобто, ніхто сторонній не перевіряє якість води.

Наразі ми чекаємо коментар щодо цієї ситуації в адміністрації відпочинкового комплексу. Проте на офіційній сторінці у Фейсбуці Sofiya Aqua Club  з'явився такий коментар:

- Добрий день! В нас сертифікована фільтрація басейнів.

 

Ми регулярно відбираємо зразок води на лабораторні дослідження та це перша така скарга за весь час.

 

Ми завтра спеціально відберемо ще раз зразок води та відправимо на лабораторне дослідження.

 

Розуміємо ваш негативний настрій з приводу нездужання ваших дітей! У той день у комплексі відпочивало близько тисячі гостей та надійшла скарга лише від вас.

 

Так, як нашому комплексі немає, що приховувати від своїх гостей, воду можуть відібрати інші контролюючі органи.

 

Бажаємо швидкого одужання вашим дітям, адже для нас це важливо!

Зауважимо, що ми звернулися за коментарем до адміністрації ще близько 13 години. Працівниця рецепції пообіцяла, що керівник нам зателефонує, проте коментар щодо ситуації до 18 години нам так ніхто й не надав.

Окрім усного пояснення, хочемо побачити письмовий графік перевірки води, адже тільки у неділю у комплексі було близько 1000 відвідувачів.

Цю ж інформацію адміністрація сама повідомила у соцмережах.

ОНОВЛЕНО

18 липня нам так вдалося поспілкуватися з керівництвом комплексу, проте там поки неготові коментувати ситуацію і попросили зателефонувати пізніше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень