В Україні збільшили тарифи на холодну воду. Офіційно

Попередні розцінки діятимуть тільки у трьох областях

У четвер Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення про підвищення тарифів на холодне водопостачання.

При цьому зростання відбуватиметься у два етапи: з 1 липня та з 1 вересня 2023 року.

Перший етап з 1 липня до 31 серпня 2023 року і другий етап з 1 вересня 2023 року.

 

На зміну тарифу на першому етапі впливають такі чинники: збільшення вартості електричної енергії, зростання вартості реагентів, зміна обсягів реалізації.

 

На другому етапі – зміна витрат на оплату праці та актуалізація витрат для виконання зобов’язань за кредитними угодами з міжнародними фінансовими організаціями, - сказав представник Комісії.

Так, у Києві тариф зросте з 30,38 до 41,13 грн/м³, в Одесі — з 35,15 до 44,86 гривні за куб. м, у Вінниці — з 25,62 до 47,75 гривні за куб. м, у Дніпрі — з 31,36 до 38,79 гривні за куб. м, в Ужгороді – 54,57 грн.

Рішення передбачає збільшення платіжки на воду і водовідведення для середньостатистичної сім'ї на близько 60 гривень. Тобто це не занадто висока цифра, але цим ми забезпечимо належну роботу водоканалів і наявність води у крані належної якості, – повідомив член НКРЕКП Руслан Кайдаш.

Тарифи у Херсонській, Миколаївській та Харківській областях не зміняться, і поки залишатимуться як і до зростання в інших областях.

Сума в платіжках для середньостатистичної сім’ї зросте приблизно на 60 гривень.

 

Джерело: Еспресо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень