П’ємо і не помічаємо: вода, яка може бути небезпечною для здоров’я

Загрожує зневодненням

Щоб правильно розрахувати об’єм необхідної організму води, треба свою вагу помножити на 0,03. Це приблизно 2 літрів води. Але норма діє у звичайний період, у спеку пити треба ще більше.

Дотримуватися питного режиму важливо не тільки дітям і літнім людям. Через зневоднення кров згущується, і утворюються тромби, відповідно, підвищується частота тромботичних ускладнень, насамперед інфарктів та інсультів.

Холодна вода вгамовує спрагу краще. Коли ми п’ємо холодне, судини звужуються, трохи підвищується артеріальний тиск, мозок думає, що все добре і води достатньо.

Найкраща температура води для пиття – 6 градусів. Тобто вода має бути з холодильника.

 

Цікаве спостереження – газована вода вгамовує спрагу краще, тому що всмоктується набагато швидше.

Але пити газовану воду не радять людям, які мають хвороби шлунку.

Лікувальна вода, в якій міститься 14 г солі на 100 мл рідини, заборонена для гіпертоніків і людей із серцевою недостатністю, попередили медики.

Мінеральна вода, яка містить багато солей, взагалі нікому не потрібна.

За великим рахунком, таку воду можна тільки спортсменам, які, наприклад беруть участь у марафоні. Адже у такий момент людина втрачає вологу та солі.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень