Такого не було понад 10 років: На Рівненщині значно піднявся рівень води у річках

Наслідки потужного водопілля

З початку року на півночі Рівненщини опади на понад 60% перевищили аналогічний показник минулого року. Такого потужного водопілля не було у нашій області понад 10 років.

Велика кількість води призвела до значного підняття рівня води у магістральних каналах, різкий вихід річок на заплаву, що своєю чергою призвело до підняття рівня ґрунтових вод. Станом на кінець березня на річках Прип’ять, Стир, Стохід та Веселуха рівні води вийшли на заплаву, і скоро можуть досягнути критичної відмітки щодо захисних дамб. Про це повідомили Державному агентстві меліорації та рибного господарства України.

Весняне водопілля на Рівненщині призвело до того, що в зоні ризику підтоплення опинилися 77 населених пунктів у 12 територіальних громадах на півночі області. Загалом це близько 4900 садиб, понад 121 000 га сільськогосподарських угідь.

Для недопущення підтоплення населених пунктів, сільськогосподарських угідь, об’єктів інфраструктури, забезпечення вчасного початку посівної, Північне міжрайонне управління водного господарства Держрибагентства з початку року залучили до роботи 72 помпові станції. Нині ситуація з водою складна, але контрольована.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень