Польські банки - у гонитві за клієнтами з України

Адже українці краще за поляків розраховуються за своїми зобов’язаннями

Саме тому Кредитно-інформаційне бюро Польщі (Biuro Informacji Kredytowej (BIK) хоче перевірити потенційних клієнтів з українських баз даних.

ВІК вже підготувало аналіз кредитного портфеля клієнтів із українським громадянством. Він невеликий, але дає можливість зробити деякі висновки зі спостереження за погашеннями, - повідомляє Lifehack.poland.

Наприкінці липня цього року вартість кредитів, узятих українцями, збільшилася від початку року більш ніж у чотири рази - до 5,6 млрд злотих.

Структура їхнього портфеля аналогічна кредитному портфелю польських клієнтів.

Найбільше іпотеки – це 76%, у польському портфелі їх 71%. Більше кредитів готівкою беруть поляки – їхня частка загалом складає 21%, серед українців це 19%. Що стосується іпотечних кредитів прострочення платежу понад 90 днів в українців становить лише 0,9%, у поляків це 2,7%.  

Портфель розстрочки теж якісніший – українці прострочили з погашенням всього 4,5% кредитів, поляки - 6,8%. Трохи гірше українці повертають кредити, взяті готівкою – прострочення понад 90 днів становить 12,8%, серед поляків спізнюються з погашенням лише 11,5%.

Водночас заступник керівника відділу ризиків Santander Bank Артур Глембоцький вважає, що іммігранти з України представляють великий потенціал для банківського сектору, але у довгостроковій перспективі.

Потенціал значний – 1,3 млн. українців отримали PESEL, 400 тисяч відкрили рахунки в банках, але половина з них поки неактивні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень