«Росіяни не зможуть зруйнувати»: британці у захваті від освітнього винаходу українців

Її розробили біженці від війни

Українці першими в світі запустили в Великій Британії освітню платформу у віртуальному світі — Метавсесвіті.

Це зробила ІТ-компанія DAN IT education, український провайдер Edtech. Це означає, що віртуальні студенти, віртуальні аудиторії й віртуальний університет — тепер не фантастика, - розповідає Дзеркало тижня.

Плани повного переходу у віртуальний світ прискорило російське повномасштабне вторгнення в Україну, яке примусило багатьох співробітників компанії залишити країну, тимчасово призупинивши очне навчання.

Як зауважив засновник DAN IT education Едді Прилепський,

росіяни руйнують наш реальний світ, а ми творимо паралельний світ Метавсесвіту, і вони не зможуть його зруйнувати. Ситуація, звісно, дуже напружена, та ми працюємо ефективніше, ніж до війни, — наша мотивація вища. Ми хочемо довести, що Україна, як і раніше, сильна, і що українці — висококваліфіковані люди.

Впливове британське видання The Times написало про український винахід:

Українці відчиняють двері в Метавсесвіт у Британії. Освітня платформа запускається вже за кілька тижнів після того, як її співробітники були змушені тікати з країни через російське вторгнення.

DAN IT пропонує інтерактивні онлайн-курси в таких галузях як аналіз даних, машинне навчання та програмування у 360-градусному віртуальному просторі.

Його мета — допомогти заповнити прогалини в навичках у технологічному секторі, з моделями навчання, натхненними тими, що використовуються в Mamram — елітному комп'ютерному підрозділі Армії оборони Ізраїлю.

Як відбувається навчання в Метавсесвіті? Чим воно відрізняється від звичайної дистанційки?

У мета-коледжі кожен студент не просто навчається і виконує завдання, а заробляє на цьому криптовалюту. Власне навчання — це його бізнес.

Чим регулярніше студент виконує завдання і відвідує заняття, тим більше заробляє. Як тільки починає пропускати заняття і не виконувати «домашки» — валюта відмінусовується.

Після закінчення навчального курсу студент може монетизувати зароблену криптовалюту у вигляді знижок на навчання чи навіть його оплати.

Загалом же, курс навчання коштує від чотирьох тисяч гривень, залежно від курсу.

У віртуальному світі і студенти, і викладачі можуть поводитися абсолютно так само, як у реальному університеті, — переходити з аудиторії в аудиторію, спілкуватися в кулуарах, брати участь у спонтанних дискусіях та надихати одне одного так, як це просто неможливо з допомогою навіть сучасних технологій відео- або телеконференцій.

Навчання в Метавсесвіті надзвичайно важливе для студентів не лише тому, що це відкриває більше можливостей для працевлаштування. Воно дає їм нові навички, які зовсім скоро будуть дуже затребувані у світі: робота у віртуальному світі.

Зацікавленість Метавсесвітом виявила компанія Gucci, а також університети по всьому світу, серед яких є й KAIST— провідний навчальний та дослідницький університет Південної Кореї .

Навчання в Метавсесвіті буде доступним і для українців.

Наприкінці серпня стартує набір студентів на навчання з програмування, веброзробки, вебдизайну та маркетингу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень