Поляки бояться, що українці залишать їх без роботи

Особливо побоюється польська молодь

Згідно з опитуванням агентства зайнятості Personnel Service, у лютому, до нападу росії на Україну, ставлення польських працівників до українських заробітчан було переважно нейтральним - 46%, позитивно відповіли 35% респондентів.

У липневому дослідженні позитивних відповідей було вже майже вдвічі більше - 65%.

Війна сприяла покращенню настроїв щодо українців. Ми позитивно ставимося до них, і це не зміниться, доки поляки не відчують, що люди з України можуть забрати їхню роботу, - каже Кшиштоф Інглот, експерт ринку праці та засновник Personnel Service. 

 

Чим, на думку поляків, їм загрожують українці?

Як зазначають експерти Insight Lab, серед поляків не бракує занепокоєння з приводу напливу українців на ринок праці. Майже половина респондентів побоюється, що це негативно вплине на умови працевлаштування та розмір зарплати в Польщі.

Хоча офісні працівники більш прихильні до українців, ніж фізичні працівники, саме серед них найбільше стурбованості.

56% працівників фінансово-бухгалтерської та банківської сфери непокояться, що присутність великої кількості біженців з України вплине на розмір їхньої зарплати. 69% банківських співробітників очікують погіршення умов працевлаштування, а майже шість із десяти вбачають у напливі українців загрозу для свого працевлаштування.

Найменше хвилювань у працівників гастрономії.

Найчастіше негативно налаштовані щодо працівників з України люди віком до 40 років, особливо 18–29-річні - 63%, які побоюються негативного впливу біженців на ринок праці.

 

Джерело: Ukrayina.pl

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень