Щороку корупціонери виводять з бюджету 400 мільярдів гривень. Ми повернемо ці гроші людям, — Анатолій Гриценко у Рівному

У середу, 6 березня, у Рівному побував кандидат у Президенти Анатолій Гриценко. Політик розповів, що змінюватиме, ставши главою держави.

Серед загальноукраїнських проблем, торкнувся кандидат у президенти і питань, які стосуються безпосередньо Рівненщини. Йдеться про «ганебну бурштинову історію», яка тягнеться вже кілька років. Анатолій Гриценко знає, як вирішити проблему, а заразом врятувати екологію краю:

Рішення має бути системним: все має бути легально. Тобто, усі люди, які працюють, повинні бути захищені. Ніяких чорних тіньових схем, без жодного криміналу і без кришування з будь-чийого боку. Це має бути легальний бізнес. Це перше.

Друге - стандарт довкілля. Потрібно запровадити рекультивацію земель та зовсім інші технології видобутку для того, щоб і відновити, і зберегти. Аби на землі Рівненщини, Волині та Житомирщини не було таких ран. 

 

Третє – це справедливий розподіл того, що нам дано. Повинно бути наповнення як місцевого, так і центрального бюджету, а також виробництво – аби цей бурштин не просто вивозили, а щоб це була продукція, яка дає додану вартість тут.

Тісно пов’язана з рівненським бурштином і загальна корумпованість чиновників усіх рівнів. Задля подолання корупційних схем на всіх рівнях команда Анатолія Гриценка розробила антикорупційний блок.

Передусім треба змусити чиновників працювати у межах законодавства. 

 

У планах запровадити періодичну перевірку на поліграфі ключових посадовців, які розпоряджаються державними коштами і майном.

А щоб повністю виключити навіть ймовірність повернення у кабінети високопосадовців «подяк за послуги», лідер «Громадянської позиції» збирається ввести інститут провокації хабарем. Тобто, чиновники усіх рівнів знатимуть, що у будь-який момент до них можуть прийти і запропонувати хабар. І щойно хтось на це погодиться – одразу нестиме відповідальність.

За спільними підрахунками кандидата та Української Ради Бізнесу, щороку через корупцію та хабарництво до бюджету України не доходить 400 мільярдів гривень:

Це величезні гроші. Набагато більші, ніж Україна просить в МВФ та інших кредиторів. Коли ми повернемо їх у бюджет, за рахунок цих коштів збільшимо пенсії і зарплати, будемо стимулювати розвиток науки, технологій, освіти, медицини й культури, - наголосив Анатолій Гриценко.

Також одним із перших законопроектів, які він збирається внести на розгляд парламенту на посту Президента, стане закон про імпічмент. Адже на думку Гриценка,

відповідальність має починатися із глави держави. Виключень бути не повинно.

Один із ключових пунктів програми Анатолія Гриценка – реформа армії. Вона включає скасування примусового призову і створення професійної контрактної армії.

Армія буде контрактною. Хлопців перестануть вишукувати і примушувати нести службу – це неправильно. Буде тільки контрактна добровільна служба з розгалуженою системою територіальної оборони. Це значить, що ті, хто пройшли через фронт і отримали базову військову підготовку залишатимуться цивільними і працюватимуть, де хочуть. Але якщо з’являється загроза – вони одягають форму і зі зброєю захищають свою домівку там, де вони живуть і працюють, там де їхні родини, - сказав Анатолій Гриценко.

Він наголошує, що така система оборони ефективно працює у багатьох країнах.

Також у Рівному Анатолій Гриценко зустрівся з партійним активом, прихильниками та представниками бізнесу. Відвідав «Льонокомбінат», майстерню Петра Подольця та поспілкувався з місцевою пресою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень