Двоє голів ОТГ на Рівненщині - представники президентської партії

Звітує «БПП «Солідарність»

Вибори голів трьох ОТГ відбувалися цими вихідним на Рівненщині. У двох новостворених об’єднаних територіальних громадах перемогли кандидати від «БПП «Солідарність». За результатами попереднього підрахунку голосів, у Корнинській ОТГ на виборах голови громади переміг Роман Горбатюк-Василейко. Його підтримали більшість виборців, каже в.о. голови Рівненської територіальної організації БПП Інна Дмитренко:

- Між іншим, Роман Горбатюк-Василейко набрав понад 85% голосів виборців, це один з найкращих результатів по Україні. Загалом партія «БПП«Солідарність» на Рівненщині також отримала найбільше депутатських мандатів. Зокрема, по вісім депутатів у Корнинській та Старосільській ОТГ, і ще три депутати у Дядьковицькій ОТГ. Це 19 депутатів. Загалом по Україні із 78-ми ОТГ, за попередніми підрахунками, у 52-х громадах головами стали кандидати, які балотувалися від «БПП«Солідарність», або йшли за нашої підтримки.

А от головою Старосільської ОТГ, Рокитнівського району, попередньо обрали Михайла Кузьмича. За нього віддали свої голоси півтори тисячі виборців, а це майже 50%.

Обрані голови ОТГ відзначили, що приєднатися до команди Петра Порошенка їх мотивував процес децентралізації, який дозволяє громаді бути фінансово незалежною, розбудовувати власну інфраструктуру та створювати нові робочі місця.

Були під час виборчого процесу й порушення, каже голова Рівненської територіальної організації «БПП«Солідарність» Інни Дмитренко:

- Під час виборів були порушення. Зокрема наші опоненти створювали фейкові сторінки партії у соціальних мережах, організовували провокацій та намагались підкуп виборців. До речі, саме виборці повідомляли про підкуп у правоохоронні органи.

Попри це, резюмує Інна Дмитренко, попередні результати свідчать про електоральну підтримку президентської партії на Рівненщині.

За даними політсили, у Рівненській області на виборах в об’єднані територіальні громади проголосували 9303 особи, загальна явка становила понад 61%.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень