Поки лише діти до шести років: чи реабілітуватимуть у Рівненському спеціалізованому будинку дитини старшу малечу?

Мами надсилають листи депутату

Чи збільшувати вік реабілітації дітей з інвалідністю в Рівненському обласному спеціалізованому будинку дитини?

Про це сперечалися на комісії з питань охорони здоров’я обласної ради. У будинок дитини, який розташований у Рівному на Боярці, водять дітей з вадами розвитку. Обмеження віку для такої малечі – 6 років.

Депутат рівненської обласної ради Владислав Сухляк написав депутатське звернення до ради, аби там збільшили максимальний вік прийому для таких дітей до 12 років. Для цього треба, аби область виділила закладу додаткові 700 тисяч на харчування.

З депутатом не погоджується заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Ігор Добровольський:

В нас такий самий центр є в обласній дитячій лікарні, який реабілітує дітей до 18 років по неврологічному напрямку.

Як відповів чиновнику Владислав Сухляк, до нього зверталися мами дітей, які проходили реабілітацію в будинку дитини. Кажуть, що там надають набагато більше послуг з реабілітації, ніж у Рівненській обласній дитячій лікарні.

Владислав Сухляк:

В мене є листи мам, там просто надають послуги масажу. В будинку дитини, за словами мам, кращий кадровий потенціал, більше послуг.

Представник управління охорони здоров’я своєю чергою запевняє, що в дитячій лікарні є більше медиків різної спеціалізації.

Врешті комісія вирішила прийняти звернення депутата до відома. Також комісія з питань охорони здоров’я оцінить роботу обох закладів, залучить фахівців і прийме рішення. Директор спеціалізованого будинку дитини Василь Ковалюк під час розгляду питання лише підтвердив, що будинку треба 700 тисяч на додаткове харчування у разі збільшення віку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень