Чи зросте з 1 липня зарплата медиків Рівненщини

Адже платити її працівникам первинного рівня меддопомоги обіцяли залежно від кількості укладених декларацій з пацієнтами

Втім, як пояснили в облуправлінні охорони здоров’я, зарплата може зрости лише у медзакладах, які уклали угоди з Національною службою здоров'я про фінансування по-новому. Таких на Рівненщині є чотири. Це Здолбунівський, Рівненський, Гощанський та Зарічненський районні центри первинної медико-сантіарної допомоги.

Чи зростуть зарплати медиків і на скільки, ми поцікавилися у головного лікаря Здолбунівського районного центру ПМСД Олега Сумка:

У нас майже 20 тисяч укладено декларацій. Це 35% населення району вже уклали декларації. Для того, щоб суттєво медпрацівники відчули підвищення зарплати, кількість укладених декларацій має бути десь 60-70%.

 

Нині ми можемо преміювати тих медичних працівників, які вже уклали необхідну кількість декларацій або до того наближаються.  

За словами Олега Сумка, обсяг фінансування їхнього закладу з 1 липня збільшився на півмільйона гривень на місяць. Але досі медзакладу щомісячно не вистачало на виплату зарплати медикам 150 тисяч гривень і виплату матеріальної допомоги на оздоровлення немедичних працівників. То з цих півмільйона гривень значна частка піде тепер на покриття цього дефіциту. Окрім того, медикам закуплять обладнання. Тож із того, що залишиться, просто медикам до нинішніх зарплат додадуть премії. Це може бути від 1 до 5 тисяч гривень.   

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень