Європейський досвід седації в стоматологічній клініці DentaMed у Рівному

Вас кидає в холодний піт від думки про стоматолога? Ви вже й забули, коли востаннє лікували зуби? У клініці DentaMed у Рівному вже доступне революційне рішення, яке дозволить вам забути про всі неприємні відчуття, пов’язані з лікуванням зубів - це седація.

Почнемо з того, що таке седація і в чому її відмінність від наркозу?


І седація, і наркоз -  це медикаментозний сон, але медикаментозний сон є різний по своїй глибині. Седація – це поверхневий медикаментозний сон, а наркоз – глибокий. Щоб досягти глибокого медикаментозного сну, потрібна не тільки більша доза, але й дещо інші препарати. На противагу глибокому медикаментозному сну, щоб досягти седації, нам потрібні легкі препарати, які в свою чергу швидше виводяться та мають набагато менший вплив на організм, ніж ті, які вводяться для наркозу.

Седація – золотий стандарт лікування у всьому світі, але давайте розглянемо детально, звідки прийшла до нас така практика і як давно її використовують?


Досвід такої процедури як седація прийшов до нас із-за кордону: це США, Європа. Процедура відома і давно вже заробила собі  хорошу репутацію. В кожній болючій процедурі, до яких відноситься також стоматологія, є два негативних моменти: біль та стрес. З болем боротися відносно легко, з цим чудово справляються стоматологи, бо тут їм на допомогу приходить анестезія. Але є другий негативний момент – це стрес, і йому зарадити практично неможливо. Пацієнту може нічого не боліти, але коли починається процес лікування, особливо, коли це стосується дітей, вони все одно бояться. Уже науково доведено, що біль немає віддалених негативних наслідків, тобто через певний період людина здатна забути про біль. Стрес в цьому випадку діє навпаки – людині нічого не болить, але вона боїться. Процедура може закінчиться, але ще довго після неї людина може все ще переживати цей стрес. У дітей на фоні пережитого стресу можуть початися проблеми не тільки психологічного, але й фізичного характеру. Стрес для людини ще більш шкідливий, ніж біль. Саме тому варто боротися не тільки з болем, але й зі стресом. Седація – це чудовий спосіб вберегтися від стресу та негативних наслідків.
 

В яких випадках застосовується седація у стоматології?


Седація застосовується у випадках, якщо у  пацієнта наявні певні органічні  ураження (Синдром Дауна, ДЦП та інші хронічні захворювання), а також для пацієнтів, які мають страх лікування, підвищену тривожність або ж виражений блювотний рефлекс. Стоматологічному лікуванню під седацією обов’язково передує консультація з лікарем – анестезіологом. Для того, щоб скласти індивідуальний план, враховуючи особливості організму пацієнта за результатами аналізів, які були призначені заздалегідь пацієнту. На період лікування лікар-стоматолог та лікар-анестезіолог працюють в парі. До речі, лікарем-анестезіологом у стоматологічній клініці DentaMed є Павло Сільковський, визнаний професіонал.
 

Для процедури такого типу варто застосовувати якісь особливі препарати?

Ми використовуємо найкращі та найсучасніші препарати, які визнані в усьому світі. Перевага їх в тому, що вони є досить легкими для організму та виводяться за лічені хвилини, саме тому лікар анестезіолог уважно слідкує за дозою введення таких препаратів. Препарати вводяться внутрішньовенно. Немає наукових даних, що седація сучасними препаратами має негативні наслідки на здоров'я пацієнтів. У той же час є багато наукових досліджень про віддалену шкоду стресу, коли у повній свідомості пацієнта силою фіксують і лікують примусово.
 

Чи є седація альтернативою місцевій  анестезії під час стоматологічних маніпуляцій?


Якщо наші пацієнти – це діти, то в цьому випадку ми можемо уникати місцевої анестезії, і працювати виключно під седацією. У дорослих, як правило, седацію потрібно комбінувати з місцевим знеболенням. Протягом 5-10 хвили після закінчення даної процедури пацієнт прокидається та вже за 2 години повертається до звичного способу життя без усіляких побічних наслідків.

Чи є проти покази до седації і чи взагалі вони існують?

Абсолютних протипоказів, так само як і вікових обмежень немає. У будь-якому випадку лікар-анестезіолог для пацієнтів перед застосуванням цієї процедури підбирає індивідуальну схему, адже у нас є цілий арсенал засобів. А по суті, є певні умови, за яких можна робити седацію і за допомогою яких препаратів її можна робити.
 

В стоматологічній клініці DentaMed є всі умови, щоб седація пройшла максимально успішно без жодних ризиків для вашого життя. До речі, лікування під седацією - це не тілька лікування карієсу та кореневих каналів, це ще й хірургія, імплантологія та протезування! Досвід лікарів у поєднанні з сучасними препаратами та передовими технологіями лікування у результаті приводять до вашої ідеальної посмішки. Седація в DentaMed – це мінімум стресу та максимум краси! 



м.Рівне, вул. С. Крушельницької 62а

dentamed2000.com.ua 

ТЕЛЕФОНИ

+38 0362 26-95-85

+38 099 555-05-45

+38 096 555-05-45

Ліц. АЕ №282014 від 26.12.2013 МОЗ України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень