Що буде з лікарями, в яких замала кількість декларацій із населенням

Лікарів первинної ланки, які не набрали рекомендовану Міністерством кількість декларацій з населенням, звільняти за це не мають права.

На цьому наголосила заступник начальника міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук. Адже, згідно з реформою, роботи медикам додасться. І хто чим займатиметься – має вирішити головний лікар закладу.

Цікаво, що і зарплата медиків, навіть в одному закладі, може бути різною. При цьому, в силі лишається кодекс законів про працю і колективні угоди, в яких і прописані всі умови праці, говорить Вікторія Покоєвчук:

- Ще раз нагадую: Кодекс законів про працю ніхто не відміняв. Це не причина звільняти такого працівника.

 

Керівник того лікувального закладу вирішить, чим конкретно цей працівник буде займатися. Можливо, це надання невідкладної допомоги, можливо, це і чергування. Тому що дуже серйозна вимога Міністерства охорони здоров’я – це робота лікаря 7 днів на тиждень, 24 години на добу. Це дуже серйозно треба продумати, як організувати в кожному закладі.

Зауважимо, що за рекомендаціями МОЗУ оптимальна кількість декларацій для сімейного лікаря - 1 800, для терапевта - 2 000, і 900 декларацій для педіатра.

За підрахунками міського управління охорони здоров’я, якщо в середньому підписувати по 1 500 декларацій в день – то до початку четвертого кварталу понад 50% рівнян матимуть декларації з лікарем.

До речі, обрати лікаря можете на сайті http://medrivne.com.ua 

А з переліком послуг, які надають сімейні лікарі, терапевти і педіатри з липня, можете ознайомитися на сайті МОЗ.

Читайте також: Гроші ходитимуть за пацієнтом і в приватних закладах: коли і як це запрацює на Рівненщині.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень