Плато — немає, всі за свободу пересування і проти карантину. До чого готуватися рівнянам після 22 червня?

Коронавірус, карантин, маски та дезінфекція

Карантин в Україні найімовірніше буде продовжено і після 22 червня. Про це на пресконференції в УНІАН заявив голова медичної комісії Києва Олег Гелевей.

Він підкреслив, що поки в Україні кількість хворих китайським вірусом продовжує зростати, говорити про скасування карантину не доводиться. У зв'язку з цим Олег Гелевей зазначив, що після 22 червня обмежувальні заходи будуть продовжені по всій країні.

- Однозначно, 22 червня карантин буде продовжено. Тому що, ви ж бачите, що у нас все ж іде повільне зростання.

 

Про відмову від карантину ми зможемо сказати, коли у нас буде щоденне конкретне зменшення кількості активно хворих. Сьогодні такого немає, — підкреслив Гелевей.

Голова столичної медкомісії також заявив, що влада Києва не планує встановлювати дезінфекційні тунелі в місцях масового скупчення людей, аргументувавши це тим, що головні спосіб зараження вірусом – через слизові оболонки.

Він додав, що поки ні в Україні, ні у світі не спостерігається ніякого плато, на яке всі так сподіваються.

Втім, Гелевей зазначив, що є й обнадійливий факт у тому, що зростання числа заражених в Україні зараз йде досить повільно.

- Потрібно, щоб стояли засоби для постійного очищення наших рук, щоб їх можна було дезінфікувати ... Цього цілком достатньо, — заявив він.

Нагадаємо, від учора, 10 червня, в Україні ввели черговий етап пом’якшення карантину для тих областей, які відповідають епідеміологічним критеріям, встановленим Кабінетом Міністрів.

Як повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, сім регіонів не можуть послабити карантинні обмеження, оскільки критерій інцидентності у них перевищує встановлений рівень. Це Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень