Чи варто зараз купувати житло й чи зміняться ціни на нерухомість восени

Загроза продовження карантину і зростання економічної кризи не минула

У зв’язку з тривалим карантином через пандемію коронавірусу в Україні пригальмували чимало житлових будівництв, а попит на житло зменшився наполовину. Про це пише видання «Сьогодні».

На думку президента Асоціації фахівців з нерухомості України Юрія Піта, зберігатиметься попит хіба що на інвестиційне житло (з метою здачі в оренду чи перепродажу) у вигляді одно- і двокімнатних квартир.

Запити на заміську нерухомість безумовно зросли, але реальних угод не так багато, як очікувалося, тут спостерігаються більше психологічні рішення, такі як реакція на ситуацію. Якщо зважити всі "за" і "проти", заміська нерухомість вимагає більш ретельного вивчення і надалі більше клопоту і догляду", – розповів Юрій Піта журналістам «Сьогодні».

Він додав, що задуматися про придбання нерухомості краще зараз, адже на відкладений попит є і відкладена пропозиція, таким чином вибір буде більшим.

Та попри це розраховувати, що ціни на житло стануть меншими – не варто. Так, один з представників компанії забудовника Олександр Ізаров упевнений, що в найближчі два місяці цінова ситуація на первинному ринку буде залишатися досить стабільною: можливі незначні коливання в межах 0,5-1% у бік зниження цін. Проте купувати житло на стадії будівництва можна тільки у забудовника, який має хорошу репутацію на ринку і є надійним.

Для вдалої покупки підходять, хоч як це парадоксально, об'єкти на початкових стадіях будівництва від системних, досвідчених компаній, коли ціна є найбільш вигідною для покупця: в середньому на 20-25 % нижче, аніж на етапі введення об'єкта в експлуатацію, а в умовах посткарантинного ринку ця вигода може скласти та всі 35%", – каже Ізаров.

Проте є й експерти, які запевняють що ситуація й досі дуже нестабільна. Крім того, існує загроза загострення кризи, вважає економічний експерт Олександр Хмелевський. Він зазначив, що поки не варто квапитися з покупкою житла, адже в Україні досі нестабільна ситуація та існує загроза загострення кризи.

Існує загроза введення карантину восени й загострення економічної кризи. Тому зараз не варто поспішати з покупкою нерухомості. Ціни в найближчі місяці ще більше впадуть, – рекомендує Хмелевський.

За матеріалами  «Сьогодні».

 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень