Плата за доставку газу: чому при зменшенні споживання блакитного палива сума у квитанціях не зменшується

Облгази пояснили, як формується плата за доставку газу

Українці нарікають, що попри зменшення споживання газу, плата за доставлення блакитного пального у квитанціях залишається незмінною.

Вартість доставлення газу формується за принципом замовленої потужності, тобто на рік наперед. Побутові споживачі самі не замовляють річний обсяг наперед, тож для розрахунку плати за доставлення газу розраховують відповідно до об’єму споживання за попередній рік.

Газовий рік не відповідає календарному, він триває з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня наступного року.

Таким чином, у поточному газовому році, який розпочався 1 жовтня 2022 року і триватиме до 30 вересня 2023 року, беруть за основу обсяг газу, спожитий домогосподарством з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року. Цей обсяг ділять на 12 частин і отримують місячне споживання. І вже за цим споживанням для кожного клієнта рахують місячну плату за доставлення газу, яка буде незмінною протягом року.

Наприклад, якщо за попередній газовий рік ви спожили 120 кубометрів природного газу, то щомісяця оплачуватимете вартість доставлення за 10 кубометрів, – пояснює 104.ua.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень