Люди Фірташа: Під час вибуху та задимлення показники забруднення на АЗОТі були втричі нижчими за норму

Ще вони вирішили забрати в м. Рівне 125 млн грн на рік. Куди дивиться влада?

Небажання місцевого керівництва «Рівнеазоту» спілкуватися з пресою вже давно стало легендою.

Михайло Заблуда, можливо, прекрасний керівник, але холдинг Фірташа, який намагається вдавати з себе щось «європейське», міг би провести для нього хоча б якийсь тренінг чи навчання…

Щоб пояснити, як треба спілкуватися з пресою та ЗМІ.

Тим паче, що до нього завжди є чимало запитань.

Наприклад,

Як могло статися, що підприємство, яке несе загрозу екології Рівного, перереєструвалося з м. Рівне в Городок і тепер не буде платити гроші в бюджет нашого міста.

 

Таким чином бюджет Рівного втрачатиме 120-130 млн грн...  Як так?

Про зміну реєстрації ПрАТ "Рівнеазот" повідомив сьогодні Сергій Васильчук, депутат міської ради від партії "Батьківщина"

Тим часом київський офіс холдингу, до якого належить «Рівнеазот», повідомляє

«Жителі Рівного зможуть моніторити якість повітря в онлайн-режимі», - повідомлення такого змісту надійшло на редакційну пошту Радіо ТРЕК від Департаменту корпоративних комунікацій | Group DF International, до складу якого входить «Рівнеазот».

Ось, про що йдеться в тексті:

На ПpAT «Рівнеазот» встановлять автоматизовану систему екологічного моніторингу стану повітря (ACEM).

 

В рамках проєкту, який фінансується коштами підприємства, закуплять та встановлять датчики моніторингу по периметру території «Рівнеазот».

 

Система в режимі реального часу контролюватиме якість повітря, зокрема наявність та концентрацію забруднюючих речовин в атмосферному повітрі – вміст оксиду вуглецю СО, аміаку NH, діоксиду азоту NO.

За словами Голови Правління ПpAT «Pівнеазот» Михайла Заблуди, рішення встановити автоматизовану систему екологічного моніторингу стану повітря пов'язане з надзвичайною ситуацією на «Рівнеазоті›, що сталася 20 липня 2021 року, - зазначено у повідомленні.

Наразі фахівці «Рівнеазоту» почали підготовчі роботи для установки нової системи та розробляють всю необхідну документацію для вибору підрядника.

На реалізацію всього проєкту, за попередніми розрахунками, знадобиться близько 10 місяців. Очікується, що установку системи моніторингу та сертифікацію завершать до весни 2022 року.

Пресслужба наголошує, що на підприємстві є лабораторія.

У день «виробничої неполадки» на ПpAT «Рівнеазот» вона працювала цілодобово, yci проби показували утричі нижчий від допустимого рівень нітрозного газу в повітрі.

Крім того, звітують комунікаційники, на всіх підприємствах холдингу Оstchem провели додаткові технічні перевірки безпеки роботи всіх ключових цехів, ретельну діагностику всіх трубопроводів та обладнання. Також провели додатковий інструктаж персоналу з техніки безпеки та додаткові навчання.

Нагадаємо, після надзвичайної ситуації керівництво підприємства не пускало на територію екоінспекцію.

Але днями стало відомо, що після аварії на хімзаводі у ґрунті виявлено перевищення нітратів у 10 разів.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, коментуючи попередні причини аварії на засіданні уряду зазначив, що підприємство функціонує з 1969 року.

А капітальний ремонт із заміною трубопроводу 

за останнє десятиліття — не відбувався.

Працівники ж підприємства зазначали, що подібного до подій 20 липня вони не пам’ятають за останні 20 років.

Про перереєстрацію ПрАТ «Рівнеазот»

Видання «Сім днів» сьогодні повідомляє:

З травня цього року ПАТ «Рівнеазот» перереєструвалося на території Городоцької громади.

Про це сьогодні журналістам повідомив депутат Рівнеради (ф-ція «Батьківщина»), колишній заступник міського голови (з економічних питань) Сергій Васильчук.

 – За моїми даними у 2021 році вони мали б сплатити до міської скарбниці 120-130 млн грн податку з доходів фізичних осіб. За законом вони можуть ці кошти до завершення 2021 року ще сплачувати в місто. Але ж надалі – платитимуть за місцем реєстрації. Тобто ми це джерело доходу втратили. А це більше ніж 10% від загального обсягу цього податку. Як мені відомо, ще кілька підприємств мають такий же намір – змінити реєстрацію, перейти з міської громади деінде, – зазначив депутат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень