Через несвоєчасне інформування про аварію на «РівнеАЗОТі» виникла паніка. Винних покарають

На цьому наголосили у Рівненській ОДА та безпосередньо керівник держекоінспекції Андрій Мальований, який приїхав до Рівного через НС

«РівнеАЗОТ», на якому напередодні сталася аварія, несвоєчасно повідомив про це відповідні служби. Підприємство порушило чинне законодавство (зокрема ст.15 Закону України про об’єкти підвищеної небезпеки) і поліція вже відкрила кримінальне провадження.

Крім того, через зволікання серед населення виникла паніка, наголошує перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

– Сьогодні ми цю ситуацію розбирали, тому що дійсно несвоєчасне інформування призвело до того, що виникла паніка серед населення. Ми, як обласна державна адміністрація, повинні були першими дізнатися про цю ситуацію від керівництва підприємства, але ми чомусь дізналися про подію з інтернету. Тобто, відповідна законодавча норма не була виконана, тому й маємо такий резонанс і такий результат.

 

Нормативом не визначено конкретно, хто саме має коментувати таку ситуацію, але на такому об’єкті, як «РівнеАЗОТ» повинен бути визначений керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Це має робити або він, або представник штабу підприємства – у разі його утворення, - пояснив чиновник.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін
Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Між тим, усі служби спрацювали швидко, тож ситуацію вдалося взяти під контроль.

– Екстренка відразу мобілізувала всі транспортні засоби, які працюють на даній території, визначила спеціальний коридор для санітарного транспорту, бригади оснастили засобами захисту. Але, на щастя, це все не знадобилося.

 

Постраждалих у нас немає – ні серед працівників заводу, ні серед громадян. За даними нашого профільного департаменту, ніхто за медичною допомогою не звертався, - наголошує Сергій Подолін.

Нині всі показники якості повітря перебувають у межах допустимих норм, зауважив голова держекоінспекції Андрій Мальований, який сьогодні прибув на Рівненщину і взяв участь у нараді щодо ситуації на підприємстві. Каже: з цієї події важливо зробити правильні висновки, посиливши якість взаємодії між спецслужбами та об’єктами підвищеної небезпеки. Тим більше, що на Рівненщині таких аж 9.

Голова державної екологічної інспекції України Андрій Мальований -- крайній праворуч
Голова державної екологічної інспекції України Андрій Мальований -- крайній праворуч

Причетні до порушення законодавства керівники та працівники понесуть відповідальність згідно з чинним законодавством, наголосили у Рівненській ОДА.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень