Через витік газу на «РівнеАЗОТі» перевірять усі хімічні підприємства України (ФОТО)

Віталій Коваль взяв учать в оперативній нараді

Розгерметизація труби з подальшим викидом в атмосферу нітрозних газів на заводі «РівнеАЗОТ» сколихнула всю Україну і стала причиною позапланових перевірок підприємств. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова облдержадміністрації Віталій Коваль. 

Про цю подію ми писали тут:

ВИБУХ: на заводі біля Рівного – надзвичайна подія (ФОТО/ВІДЕО)

 

 

Повтор затишшя Чорнобиля? Рослідування встановить, чому РівнеАЗОТ не повідомив про вибух (ФОТО/ВІДЕО)

Зокрема, Віталій Коваль зауважив таке:

Щойно за участі голови Державна екологічна інспекція України Андрія Мальованого в Рівненській ОДА провели оперативну нараду щодо вчорашніх подій на ПрАТ «Рівнеазот».

З цієї ситуації важливо зробити правильні висновки, посилити якість взаємодії всі служб та установ, які мають блискавично діяти у подібних випадках.

За підсумками наради вирішили:

  • продовжити перевірку якості повітря у населених пунктах поблизу Рівнеазоту упродовж кількох наступних днів;
  • провести дослідження ґрунтів по траєкторії руху нітрозних газів після їх викиду;
  • провести перевірку хімічних підприємств по всій Україні силами екоінспекції;
  • посилити взаємодію між службами цивільною захисту та диспетчерською службою Рівнеазоту, а також інших підприємств області, що несуть потенційні екологічні ризики.

Саме через недостатню оперативність диспетчерів підприємства вчора багато хто дізнався про надзвичайну ситуацію із соцмереж. В тому числі окремі служби. Відтак, не було здійснено вчасного сповіщення населення, миттєвого реагування на подію відповідних установ. Це – неприпустимо. Причетні до цього керівники та працівники будуть нести відповідальність згідно з законом.

Нагадаю, фахівці провели заміри повітря у 5 точках в Рівному та Городку. Зафіксовані в зоні житлової забудови показники - у кілька разів нижчі за гранично допустимі норми. Загрози для здоров’я людей – немає.

Як видно на фото, деякі труби на заводі потребують заміни. Однак їх до останнього намагаються врятувати дерев'яними кілочками.

Сьогодні біля підприємства та у Рівному досліджують ґрунт. А синоптики попереджають про можливі кислотні дощі і радять не забувати паралольку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень