Велика порція смачних пиріжків за 40 хв. Робити такі можна хоч щодня! (РЕЦЕПТ)
Начинку можна давати будь-яку – на власний смак
Такі пиріжки виходять дуже м’якими й пухкими. Їх неважко приготувати навіть попри те, що тісто у нас буде дріжджове Начинку обирайте будь-яку – на свій смак.
Рецептом поділилися на youtube-каналі «Галочка-Кулінарочка».
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно - 700-800 г
- кип’яток - 250 мл
- тепла вода - 250 мл
- сіль - 1 ч.л.
- цукор - 1ст.л.
- олія - 3 ст.л.
- сухі дріжджі - 10 г
Начинка (може бути інша):
- капуста - 500 г
- морква - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- сіль, перець, копчена паприка - до смаку
Вихід – 15 пиріжків
Приготування:
Починаємо з начинки. Нашинковану капусту підсмажують на олії 5 хв, тоді додають моркву й цибулю і під накритою кришкою тушкують близько 20 хв. Вже після цього додають сіль, перець і паприку – до смаку.
Тоді беремося за тісто. У глибоку миску всипаємо 3 ст.л. просіяного борошна, цукор та олію. Заливаємо все стаканом кип’ятку, добре перемішуємо і лишаємо до вистигання. Щойно маса стане теплою, додаємо ще стакан теплої води, всипаємо дріжджі і добре вимішуємо. Потому – у кілька етапів – вводимо решту просіяного борошна.
Спершу тісто замішується ложкою, а потім – руками, на столі. Воно має бути м’яким, еластичним і трохи липнути до рук.
Борошно бажано вже не додавати – якщо тісто дуже липне до рук, краще змастити їх олією.
Тісто залишають на столі на 20 хв – «відпочити». Цього часу буде цілком достатньо.
Розділяємо тісто на багато маленьких шматочків (у цьому випадку – на 15), з кожного шматочка роблять кульку, а коли завершують їх формувати, накривають рушником, щоб тісто ще трохи «відпочило».
Хвилин за 10 можна братися за формування самих пиріжків.
Кожну кульку розтягують і заповнюють начинкою.
Обсмажують пиріжки на сковорідці з великою кількістю олії – до появи скоринки з обох боків
Радіо Трек: НОВИНИ