Неймовірно смачна картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м’яса (РЕЦЕПТ)
На приготування страви доведеться витратити близько години, але виходить справді смачно
Аби ця страва вийшла максимально ніжною та ситною, краще використовувати яєчно-молочну заливку. А зверху – для смаку – запіканку затирають сиром. Найкраще підійде моцарела, але обирати – вам
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.
- морква – 1-2 шт.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- картопля – 3 шт.
- капуста білокачанна – 500 г
- болгарський перець – 1 шт.
- яйце – 2 шт.
- молоко – 100 мл
- йогурт – 50 г
- моцарела – 130 г
- вода – 200 мл
- кмин – ½ ч.л.
- крохмаль – 30 г
- зелень (кріп або петрушка) – пів пучка
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
Нарізаємо цибулю кубиками та обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Моркву натираємо на великій тертці, додаємо до цибулі і смажимо 5-7 хв.
Далі очищаємо картоплю, нарізаємо її середніми кубиками і відправляємо у сковороду до овочів. Заливаємо все водою і готуємо під кришкою 7-9 хв.
Тим часом дрібно нарізаємо капусту, гарненько мнемо її руками і теж закидаємо у сковорідку. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще 2-3 хв.
Додаємо кмин, солимо і перчимо, накриваємо кришкою і готуємо 5-7 хв.
Після цього додаємо нарізаний солодкий перець, все перемішуємо і готуємо під кришкою ще 5 хв.
Далі потрібно збити яйця і змішати їх з молоком та йогуртом. Всипаємо картопляний крохмаль і сіль, перемішуємо.
Додаємо подрібнену зелень.
Тоді змащуємо форму для запікання олією та викладаємо овочі, заливаємо яєчно-молочною сумішшю та перемішуємо. Посипаємо запіканку тертим сиром і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хв.
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ