Пиріжок, як рогалик, тільки з картоплею: смачна випічка, від якої всі в захваті (РЕЦЕПТ)
Ситно і дуже бюджетно, ще й виглядає апетитно
Це досить простий рецепт, який завжди вдається. І все, що вам потрібно – це яйця, борошно і картопля. Ці конвертики дуже ситні, а на їхнє приготування витрачається мінімум часу
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.
- молоко – 400 мл
- борошно – 750 г
- яблучний оцет – 1 ст.л.
- цукор, сіль – до смаку
Для начинки:
- картопля – 10 шт. (середні)
- сіль, перець, паприка – до смаку
- вершкове масло – 40 г
- кріп – за бажанням
Для змащення пиріжків:
- яєчний жовток
- 1 ст.л. молока
Приготування:
Беремо картоплю, варимо і залишимо на деякий час. Це буде начинка.
Тепер перейдемо до приготування тіста. Беремо яйця, змішуємо з молоком, додаємо трохи солі й цукру та ложку оцту. Тепер замішуємо круте тісто. Воно не повинно прилипати до рук.
Тісто розділимо на 8 однакових частин.
За допомогою качалки розкачуємо кожну частину у коржик. Тепер добре змастимо зверху коржі розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика, складаємо коржики один на одного, ще раз розкачуємо в один великий млинець.
Тепер його необхідно розрізати на кілька трикутників – так, як би ви розрізали піцу.
У цей час вже має зваритися картопля, товчемо її в пюре, солимо, перчимо (додаємо приправу) до смаку. Цією сумішшю можна начиняти конвертики. Звертаємо їх у круасани.
Викладаємо на лист застелений папером для випічки, змащуємо яєчним жовтком, випікаємо протягом 30-35 хв при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ