Замість хліба можна приготувати смачний і дуже ситний картопляний лаваш (РЕЦЕПТ)
Його можна запекти у печі, а можна посмажити на сковороді - як вам буде зручніше
З пюре та борошна можна приготувати щось середнє між млинцями і коржиками. Експерт реаліті «На ножах» шеф Алекс Якутов розповів, як швидко приготувати дуже смачний та ситний лаваш із картоплі
Їсти цю страву можна замість хліба, а на приготування знадобиться зовсім небагато часу.
Інгредієнти:
- картопляне пюре - 350 г (це приблизно 5 невеликих картоплин)
- борошно - 1 стакан
- розпушувач – 1 ч.л.
- олія - 1 ст.л.
- мускатний горіх - 0,5 г (за бажанням)
- сіль, перець - до смаку
Приготування:
З'єднуємо борошно та розпушувач.
У пюре додаємо олію і добре перемішуємо.
З'єднуємо пюре з борошном і замішуємо тісто. Воно має бути еластичним, але не липнути до рук.
Тісто розділяємо на середні шматочки і розкочуємо лаваш. За бажанням, можна додати будь-яку зелень: кріп, петрушку тощо
Є два варіанти приготування лаваша:
Перший – у духовці. Для цього розкочуємо тісто середньої товщини. Розігріваємо духовку до 180°C, викладаємо лаваш на деко та відправляємо готуватися на 10-15 хв. При запіканні він трохи підніметься, але потім осяде.
Другий варіант – приготувати на сухій сковороді. Для цього тоненько розкатуємо тісто, кладемо на розпечену сковороду коржик і смажимо з кожного боку до рум'яності.
Джерело: НВ
Радіо Трек: НОВИНИ