Ледача паска без замісу тіста — найпростіший рецепт, з яким впорається навіть дитина! (РЕЦЕПТ)

А нагородою стане дуже смачна і симпатична пасочка!

Приготування великодніх пасок багатьох лякає, адже це дуже відповідальний і складний процес, який не потерпить помилки. Переважно господині бояться, що тісто «не підніметься» або ж, що вони недостатньо його вимішають.

У першому випадку можемо порадити зупинити свій вибір на перевірених дріжджах з хорошим терміном придатності й поставити тісто у місце, де йому точно не загрожуватиме протяг. А щодо другого, то, виявляється, етап тривалого вимішування зовсім не обов'язковий, адже є рецепти, які допомагають його уникнути, значно заощадивши час і сили.

За цим рецептом паска виходить дуже ароматною та м'якою. І, звісно ж, смачною!

Наводимо розрахунок на 4 паски у формі з діаметром 12 см і висотою 14 см.

Інгредієнти:

 

Для тіста:

  • борошно - 600 г + 50 г
  • молоко (близько 38 градусів) - 320 мл
  • сухі дріжджі - 8 г (живі дріжджі - 25 г)
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 200 г
  • сіль - ½ ч. л.
  • розпушувач - 6 г
  • масло вершкове - 200 г
  • екстракт ванілі - 2 ч. л.
  • лимонна та апельсинова цедра - до смаку

Для начинки (ці інгредієнти можна змінювати на власний смак):

  • родзинки - 100 г
  • курага - 50 г
  • суміш цукатів - 50 г

Для глазурі:

  • молоко - 2-3 ст.л.
  • цукрова пудра - 150 г

Приготування:

Для паски пропонуємо використати ароматний цукор. Для того, щоб його підготувати, беремо натерті лимонну та апельсинову цедру й добре перемішуємо їх з цукром, аби збагатити його ефірними оліями.

Для опари готуємо тепле молоко, в яке додаємо 2 ложки ароматного цукру і дріжджі. Добре все перемішуємо, накриваємо і залишаємо в теплому місці приблизно на 10-15 хв. За цей час опара має збільшитися приблизно вдвічі й піднятися пишною шапкою.

Тепер підготуємо здобну основу для тіста. Для цього у м'яке вершкове масло додаємо цукор, сіль та екстракт ванілі або ванільний цукор. Добре перемішуємо, а потім по одному додаємо яйця.

Далі просіваємо в миску борошно і розпушувач. До них додаємо опару, перемішуємо. Потім додаємо здобну основу, перемішуємо. Якщо тісто виходить занадто липким, додаємо ще трохи борошна.

Трохи вимішуємо тісто лопаткою, збираємо до центру миски, накриваємо і залишаємо підходити приблизно на 1 годину в теплому місці.

За цей час можна вибрати і підготувати начинку. За необхідності деякі з інгредієнтів можна замочити.

Коли тісто підійшло, замочені сухофрукти добре просушуємо паперовими рушниками від зайвої вологи, а потім всю начинку припилюємо борошном і перемішуємо — так цукати й сухофрукти краще ляжуть в тісто. Додаємо начинку в тісто.

Розділене тісто підкочуємо в колобки і укладаємо в форму, заповнюючи її приблизно на 1/3, залишаємо на вистоювання приблизно на 1 годину. Коли тісто підніметься і займе форму повністю, ставимо паски в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хв.

Готові паски перевіряємо дерев'яною шпажкою, а потім даємо їм повністю охолонути, і тоді вже можна приступати до прикраси

Глазур можна також підготувати «ледачу», без яєць і збивання. Для неї беремо цукрову пудру і змішуємо з молоком, додаючи його потроху. В результаті у вас виходить білосніжна глазур, яка дуже швидко застигає і зовсім не липне.

Або можемо зробити глазур «5 секунд». Тоді нам знадобиться сухе та згущене молоко і сік лимона (готується реально за кілька секунд і до рук не липне)  Глазур для паски за 5 секунд: найкращий варіант прикрасити випічку

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень