

А нагородою стане дуже смачна і симпатична пасочка!
Приготування великодніх пасок багатьох лякає, адже це дуже відповідальний і складний процес, який не потерпить помилки. Переважно господині бояться, що тісто «не підніметься» або ж, що вони недостатньо його вимішають.
У першому випадку можемо порадити зупинити свій вибір на перевірених дріжджах з хорошим терміном придатності й поставити тісто у місце, де йому точно не загрожуватиме протяг. А щодо другого, то, виявляється, етап тривалого вимішування зовсім не обов'язковий, адже є рецепти, які допомагають його уникнути, значно заощадивши час і сили.
За цим рецептом паска виходить дуже ароматною та м'якою. І, звісно ж, смачною!
Наводимо розрахунок на 4 паски у формі з діаметром 12 см і висотою 14 см.
Для паски пропонуємо використати ароматний цукор. Для того, щоб його підготувати, беремо натерті лимонну та апельсинову цедру й добре перемішуємо їх з цукром, аби збагатити його ефірними оліями.
Для опари готуємо тепле молоко, в яке додаємо 2 ложки ароматного цукру і дріжджі. Добре все перемішуємо, накриваємо і залишаємо в теплому місці приблизно на 10-15 хв. За цей час опара має збільшитися приблизно вдвічі й піднятися пишною шапкою.
Тепер підготуємо здобну основу для тіста. Для цього у м'яке вершкове масло додаємо цукор, сіль та екстракт ванілі або ванільний цукор. Добре перемішуємо, а потім по одному додаємо яйця.
Далі просіваємо в миску борошно і розпушувач. До них додаємо опару, перемішуємо. Потім додаємо здобну основу, перемішуємо. Якщо тісто виходить занадто липким, додаємо ще трохи борошна.
Трохи вимішуємо тісто лопаткою, збираємо до центру миски, накриваємо і залишаємо підходити приблизно на 1 годину в теплому місці.
За цей час можна вибрати і підготувати начинку. За необхідності деякі з інгредієнтів можна замочити.
Коли тісто підійшло, замочені сухофрукти добре просушуємо паперовими рушниками від зайвої вологи, а потім всю начинку припилюємо борошном і перемішуємо — так цукати й сухофрукти краще ляжуть в тісто. Додаємо начинку в тісто.
Розділене тісто підкочуємо в колобки і укладаємо в форму, заповнюючи її приблизно на 1/3, залишаємо на вистоювання приблизно на 1 годину. Коли тісто підніметься і займе форму повністю, ставимо паски в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хв.
Готові паски перевіряємо дерев'яною шпажкою, а потім даємо їм повністю охолонути, і тоді вже можна приступати до прикраси
Глазур можна також підготувати «ледачу», без яєць і збивання. Для неї беремо цукрову пудру і змішуємо з молоком, додаючи його потроху. В результаті у вас виходить білосніжна глазур, яка дуже швидко застигає і зовсім не липне.
Або можемо зробити глазур «5 секунд». Тоді нам знадобиться сухе та згущене молоко і сік лимона (готується реально за кілька секунд і до рук не липне) Глазур для паски за 5 секунд: найкращий варіант прикрасити випічку
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ
«Україна - курва», - нашу дівчинку обплювали однокласники у Чехії через те, що українка
«Нехай їде боронити рідний край, а не ховається, як тхір!», - поляків обурили привілеї для українських водіїв
Наложниць у гаремах розгодовували до 150 кг: навіщо це було потрібно?
На них чекає фінансовий успіх: ці знаки Зодіаку будуть з грошима все літо
Що має бути на столі 10 червня, щоб весь рік не знати бідності: народні прикмети
Незвичайна закуска зі звичайної капусти: святковий «тортик» на щодень (РЕЦЕПТ + ФОТО)
Глазур для паски за 5 секунд: найкращий варіант прикрасити випічку (РЕЦЕПТ)
Якою буде погода на Вербну неділю і на Великдень: синоптики дали прогноз
«Ліниві» пиріжки з хліба за 10 хв: дуже просто і смачно (РЕЦЕПТ)
Святкова випічка на Великдень: «Мазурка» – неймовірно смачний торт, кекс і пиріг «в одному флаконі» (РЕЦЕПТ)
У Рівному знайдено документи видані, на ім'я Ігор Крук. Якщо шукаєте документи - телефонуйте
На вулиці Княгині Ольги у Рівному знайдено навушник Apple Air pods. Якщо він ваш - телефонуйте
У Рівному знайдено документи, на прізвище Кірюшин Володимир. Власник може телефонувати: