Як урізноманітнити страви з макаронів: буде і смачно, і цікаво

Трохи менше «традиційності» і трохи більше користі

У світі існують десятки видів макаронних виробів і всі вони є улюбленою їжею мільйонів людей. Хтось полюбляє додавати у макарони фарш, хтось любить їсти їх з сосисками, ну, а комусь подобається просто засипати їх сиром або ж заливати кетчупом

Якщо вам хочеться трохи урізноманітнити страви з макаронів і зробити їх смачнішими і, що важливо, кориснішими, ось кілька способів, які можуть в цьому допомогти.

Не переварюйте макарони

Макарони корисні та смачні лише у тому випадку, якщо зварені з дотриманням рекомендованого часу приготування.

Переварені макаронні вироби втрачають більшу частину поживних речовин і перетворюються в м'яку липку масу, яку неприємно їсти, тож не забувайте звертати увагу на час варіння макаронів, який вказаний на упаковці.

Додавайте білок, корисні жири і клітковину

Велика перевага пасти в її універсальності: вона відмінно поєднується майже з усіма продуктами, навіть із солодкими. Тому додавати до макаронів можна все що завгодно.

Але найкраще збалансують страву продукти, багаті білком, корисними жирами і клітковиною, наприклад:

  • риба,
  • морепродукти,
  • курка,
  • яйця,
  • горіхи,
  • авокадо,
  • оливкова олія та оливки,
  • будь-які овочі.

Вибирайте макарони з твердих сортів пшениці

Макарони з твердих сортів пшениці повільніше розварюються і мають менший глікемічний індекс на відміну від виробів з м'яких сортів. Це значить, що вони довше зберігають відчуття ситості і не викликають різких стрибків глюкози в крові, що особливо важливо для людей з цукровим діабетом або преддіабетом.

Додавайте менш калорійний сир

Здебільшого сири — дуже смачна, але, на жаль, надмірно калорійна і жирна штука.

Тож, якщо ви хочете знизити калорійність своєї пасти, додайте у неї моцарелу, фету, бринзу або рікоту.

Вони мають приємний смак, багаті вітамінами і мінералами, але при цьому містять менше калорій і насичених жирів.

Робіть домашні соуси

Запорука гарної пасти — смачний соус, який досить складно знайти в магазині, але зате можна приготувати вдома. Навіть найдорожчий магазинний соус песто і віддалено не буде нагадувати домашній — зі свіжим базиліком, кедровими горіхами та оливковою олією.

Зберігати домашні соуси потрібно в холодильнику, в герметичній упаковці, на яку краще поставити маркування з датою приготування.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень