Як урізноманітнити страви з макаронів: буде і смачно, і цікаво
Трохи менше «традиційності» і трохи більше користі
У світі існують десятки видів макаронних виробів і всі вони є улюбленою їжею мільйонів людей. Хтось полюбляє додавати у макарони фарш, хтось любить їсти їх з сосисками, ну, а комусь подобається просто засипати їх сиром або ж заливати кетчупом
Якщо вам хочеться трохи урізноманітнити страви з макаронів і зробити їх смачнішими і, що важливо, кориснішими, ось кілька способів, які можуть в цьому допомогти.
Не переварюйте макарони
Макарони корисні та смачні лише у тому випадку, якщо зварені з дотриманням рекомендованого часу приготування.
Переварені макаронні вироби втрачають більшу частину поживних речовин і перетворюються в м'яку липку масу, яку неприємно їсти, тож не забувайте звертати увагу на час варіння макаронів, який вказаний на упаковці.
Додавайте білок, корисні жири і клітковину
Велика перевага пасти в її універсальності: вона відмінно поєднується майже з усіма продуктами, навіть із солодкими. Тому додавати до макаронів можна все що завгодно.
Але найкраще збалансують страву продукти, багаті білком, корисними жирами і клітковиною, наприклад:
- риба,
- морепродукти,
- курка,
- яйця,
- горіхи,
- авокадо,
- оливкова олія та оливки,
- будь-які овочі.
Вибирайте макарони з твердих сортів пшениці
Макарони з твердих сортів пшениці повільніше розварюються і мають менший глікемічний індекс на відміну від виробів з м'яких сортів. Це значить, що вони довше зберігають відчуття ситості і не викликають різких стрибків глюкози в крові, що особливо важливо для людей з цукровим діабетом або преддіабетом.
Додавайте менш калорійний сир
Здебільшого сири — дуже смачна, але, на жаль, надмірно калорійна і жирна штука.
Тож, якщо ви хочете знизити калорійність своєї пасти, додайте у неї моцарелу, фету, бринзу або рікоту.
Вони мають приємний смак, багаті вітамінами і мінералами, але при цьому містять менше калорій і насичених жирів.
Робіть домашні соуси
Запорука гарної пасти — смачний соус, який досить складно знайти в магазині, але зате можна приготувати вдома. Навіть найдорожчий магазинний соус песто і віддалено не буде нагадувати домашній — зі свіжим базиліком, кедровими горіхами та оливковою олією.
Зберігати домашні соуси потрібно в холодильнику, в герметичній упаковці, на яку краще поставити маркування з датою приготування.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ