Під Херсоном загинув військовий з Рівного. Його ховатимуть у неділю

Максим Вавусь служив у розвідці й керував дронами

Міська рада повідомила, що в неділю Рівне прощатиметься з героєм. На Херсонщині загинув 28-річний Максим Вавусь.

Він народився у Рівному, тут закінчив 8-му школу, а фах механіка здобував у Квасилівському СПТУ. Строкову службу Максим проходив у Національній гвардії.

Це був непростий час. Максим пройшов майдан, служив у Сімферополі. Саме тоді з’явилися росіяни, а наші хлопці змушені були звідти виходити. Виїжджали на КАМАЗах, але повернулися на нашу землю. Через анексію Криму і всі ці події, його строкова служба розтягнулася на два з половиною роки замість року. Закінчував службу вже в Миколаєві, - розповідає мама Максима Тетяна.

Після армії Максим працював у Рівному, а згодом поїхав на заробітки у Чехію. Вдома його просили вступити до вищого закладу, а тоді вже йти працювати у правоохоронні органи.

Під час повномасштабного вторгнення Максим Вавусь був у Рівному, готувався до чергової поїздки на роботу, яка була запланована на 3 березня.

Війна змінила плани й Максим уклав контракт з ЗСУ.

Він фактично нічого не розповідав, ні де він, ні що відбувається. Коли розпитувала, то тільки казав «Мам, воно тобі не потрібне». Я навіть не знала, що він перейшов у розвідку, що був оператором дронів… З ним зник зв’язок на вісім днів, вже не знала, що думати, обривала всі телефони.

 

Він подзвонив і з таким навіть обуренням в голосі «Мам, ну що ти розшук оголосила». От тоді й домовились, що мусить щодня хоч коротко давати про себе знати,- розповідає Тетяна про сина.

У Максима були чудові стосунки з молодшою сестрою. У них різниця у 16 років, матір розповідає, що саме дівчинка першою й відчула, що з Максимом щось не так.

Як розповіли, це була розтяжка з міною, а мій син, найкращий у світі син, йшов першим… - розповідає мама.

28-річний солдат Максим Вавусь загинув 1 вересня поблизу села Сухий Ставок Херсонської області.

Прощання з Героєм відбудеться у неділю, 11 вересня, об 11:00 на майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі «Нове».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень