Війна підходить до завершення: Експерт назвав місяць, коли рф почне відводити війська з України

Є два сценарії розвитку події, і обидва приводять до закінчення війни вже наступного року

Ексрадник очільника МВС, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів вважає, що війна підходить до завершення.

За його словами, на це вказує те, що

  • окупанти ввели на фронт 3 армійський корпус, намагаючись покращити своє становище, 
  • знизилася кількість обстрілів,
  • в надії вплинути на ситуацію на фронті росія зупинила «Північний потік-1» і зменшує постачання газу до ЄС, щоб шантажувати Європу.

З огляду на це, є оптимістичний та песимістичний сценарії закінчення війни, каже Віктор Андрусів. Так, за оптимістичним сценарієм, росія почне виводити свої війська з території України весною і заявить про переговорний процес. Мирні переговори, на його думку, завершаться орієнтовно в травні.

Весною ми побачимо багато жестів «доброї волі» і початок переговорного процесу. Це буде супроводжуватися припиненням бойових дій і виведенням російських військ з цілої низки окупованих територій. Мирні переговори завершаться орієнтовно в травні.

 

Формула буде приблизно така: росія відмовиться від вимог денацифікації і відвоювання території Донбасу, візьме на себе обов’язки відновлювати Україну за знятих санкцій. Україна відмовиться від вступу до НАТО. Донбас і Крим не будуть обговорюватися. Основною умовою цього сценарію є завдання значної шкоди російському експорту нафти санкціями, які стартують у грудні.

 

Це стане можливим, зокрема, в разі зміни позиції Індії і Китаю щодо закупівлі російських енергоресурсів. Якщо в січні путін побачить, що фінансові перспективи його на межі банкрутства, ведення війни почне втрачати сенс, – вважає Віктор Андрусів.

Тим часом песимістичний сценарій передбачає, що Китай та Індія підтримають путіна, що ненадовго, але допоможе втримати економіку рф. Зимою війна буде «на паузі», що дозволить путіну максимально накопичити нові сили, які він кине в бій у березні-квітні. 

Ці сили не зможуть показати результат, але інтенсивні бої протривають до липня-серпня, поки не повториться ситуація цього року. Тоді путіну доведеться робити жести «доброї волі» і сідати за стіл переговорів, які завершаться орієнтовно в жовтні, – прогнозує експерт.

Так чи інакше війна росії проти України, на думку Андрусіва, має закінчитися наступного року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень