Переписують чи знищують історію: у шкільному підручнику знайшли помилку, яка датує заснування Києва 19 століттям (ФОТО)

У підручнику також стверджують, що Софійський собор і Києво-Печерська лавра - це пам'ятники 19 століття

У підручнику для перших класів українських шкіл знайшли ганебну помилку.  У підручнику датою заснування Києва вказується не 482 рік, а 19-е століття. На помилку звернув увагу киянин Володимир Людмирський у Facebook.

Багато в Україні міст – великих і малих, молодих і старовинних. Одним із таких старовинних міст є Київ – столиця України. Це давнє місто, засноване ще в 19 столітті. Софійський собор, Києво-Печерська лавра – пам’ятки тих часів", - йдеться в підручнику.

Текст писався доктором педагогічних наук, співробітницею Інституту педагогіки та володаркою Державних премій у сфері освіти Ольгою Хорошковською.

Професор Ольга Хорошковська відома завдяки синові Валерію - бізнесмену і колишньому топ-чиновнику. Свого часу Валерій Хорошковський очолював Мінфін, СБУ, Митну службу, а у 2020 році розглядався як кандидат у прем'єр-міністри.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень