Пенсію за квітень отримали не всі: в Мінсоцполітики пояснили ситуацію

Як зараз найкраще оформити отримання пенсійних виплат, щоб гроші приходили вчасно і в повному обсязі

В Україні виділили гроші на 94,2% квітневих пенсій – це 45,5 млрд грн. Гроші на картки отримали всі, а ось доставити виплати готівкою поки що вдалося лише 70% виплат – співробітники «Укрпошти» не можуть виконувати свої функції у зоні активних бойових дій.

Нині українцям надійніше отримувати соціальні виплати на банківські картки.

Про це заявила міністерка соцполітики України Марина Лазебна.

– Банки зарахували всі 100% коштів на рахунки пенсіонерів. Звичайно, складніша ситуація з доставкою пенсії за місцем проживання у населених пунктах, де відбуваються воєнні дії, або які оточені ворогом. Це вдається не скрізь.

 

Але працівники «Укрпошти», попри небезпеку та складнощі, вже забезпечили доставку більш як 70% профінансованих пенсій, – розповіла очільниця Мінсоцполітики.

 

Як отримати пенсію під час війни

Тим, кому пенсія надходила на банківський рахунок, не треба нічого робити. Навіть якщо одержувач змінив місце перебування, це нічого не змінює – кошти прийдуть на картку, як і завжди.

«Укрпошта» продовжує видавати пенсії за місцем проживання. Однак у такому випадку отримувачі, що переїхали в межах країни, мають звернутися до Пенсійного фонду. Там слід написати заяву про бажання отримувати пенсію за новим місцем проживання.

– Після цього ви зможете отримувати пенсію в будь-якому зручному відділенні Ощадбанку або «Укрпошти» на ваш вибір.

 

Також ви можете звернутися на гарячу лінію «Укрпошти», щоб отримувати пенсію за новим місцем перебування, – пояснили в Мінсоцполітики.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень