Виплати в квітні: Шмигаль повідомив, чи вистачить коштів на пенсії та зарплати

І що може бути у травні, якщо ситуація не зміниться

У березні Україна виконала усі взяті на себе соціальні зобов'язання. Але вже у квітні з держбюджетом можуть виникнути деякі складнощі. Про це минулого тижня  заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Каже, компенсувати ці втрати можна завдяки допомозі міжнародних партнерів.

— Ми не друкували гроші, ми не переживаємо за гіперінфляцію. Ми маємо інструмент військових облігацій, сьогодні відповідальний бізнес викуповує ці державні цінні папери. Понад 40 млрд вже залучили до бюджету завдяки цьому механізму. Це дає частину грошей, які дають змогу компенсувати дефіцит бюджету.

 

Війна катастрофічно впливає на економіку, ВВП, державний бюджет, – наголосив очільник уряду.

За його словами, що довша буде війна, то катастрофічніший буде вплив на економіку та на здатність виконувати соціальні функції.

На фото - Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України
На фото - Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України

Між тим, у Кабміні повідомили, що пенсії та заробітні плати працівникам бюджетної сфери наразі будуть виплачені у повному обсязі. Як зауважив під час інформаційного телемарафону заявив міністр фінансів Сергій Марченко:

— Ми готуємося максимально здійснювати всі витрати. Насамперед — виплати пенсій, заробітних плат. Це захищені витрати, вони будуть здійснені вчасно та в повному обсязі. Тому жодних підстав, що будуть затримки, немає.

Водночас міністерка соціальної політики Марина Лазебна нещодавно заявила, що під час війни держава змінила свої пріоритети: на першому місці тепер — армія і вже на другому — зарплати, пенсії та інші виплати.

До речі, під час нещодавньої наради в Офісі президента прем'єр заявляв, що за несприятливого розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних витрат, починаючи з травня.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень