Перерахунок пенсій у квітні: коли очікувати на підвищені виплати?

Через особливості обліку даних про стаж, пенсію у новому розмірі виплатять не відразу

Перерахунок пенсій цього місяця мають провести для майже 2,5 млн громадян України. Але отримати ці гроші відразу їм не вдасться. 

Нагадаємо, у квітні перерахують виплати пенсіонерам, які продовжують працювати. Але підвищення торкнеться лише тих, хто з моменту призначення пенсії або від моменту її останнього перерахунку  вже заробив 24 місяці трудового стажу.

Більше того, ці 24 місяці додаткового трудового стажу мали набратися до лютого поточного року.

Перерахунок здійснюється автоматично. Для цього пенсіонерам не потрібно збирати жодних додаткових документів і не треба самим звертатися до Пенсійного фонду.

Надбавка при перерахунку пенсії залежатиме від розміру зарплати та нового страхового стажу. При цьому враховуватимуть лише ті параметри, які вигідні для пенсіонера.

Якщо зарплата, яку він отримує зараз, нижча за ту, що він отримував, коли йому призначали (перераховували) пенсію, то врахують лише стаж.

 

А якщо зарплата в нього зараз висока, то враховуватимуть і стаж, і зарплатню.

Однак у квітні здійснять лише перерахунок пенсій, а от підвищені виплати пенсіонери, які продовжують працювати, почнуть отримувати лише з липня. Це пов’язано з особливостями обліку даних про стаж.

Таким чином, у липні пенсіонери мають отримати надбавку відразу за 4 місяці.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень