Що впливає на розмір пенсії при перерахунку?

Чому трапляється так, що люди, які вийшли на пенсію пізніше, мають більші виплати, ніж ті, хто вже давно на заслуженому відпочинку? Відповідь експерта

Людям, які після виходу на пенсію продовжують працювати, перерахунок проводять кожні 2 роки, що відпрацьовані з моменту виходу на заслужений відпочинок або ж, які минули після останнього перерахунку.

Часто буває так, що людина вийшла на заслужений відпочинок, але ще декілька років продовжує працювати. При цьому її пенсія менша, ніж у колег, які вийшли на пенсію пізніше за цю людину.

Логічно, що у багатьох пенсіонерів через це виникає питання: чому така несправедливість і як її виправити?

Незалежний консультант із питань пенсійного забезпечення Сергій Коробкін нагадує, що формула розрахунку звичайної пенсії за віком у всіх однакова. Але розрахунок пенсії провадиться у кожному випадку індивідуально - формулу підставляються дані про стаж та зарплату конкретної людини.

На розмір пенсії може вплинути і те, за який період враховано зарплату, і в якому році людина пішла на пенсію, і чи має вона право на додаткові надбавки тощо. Впливає на суму і той факт, що людина продовжує працювати.

Після звільнення пенсію обов’язково перерахують - із урахуванням більш актуального прожиткового мінімуму та вищого розміру мінімальної пенсії, запевняє експерт.

Між тим, дати роз’яснення щодо механізму нарахування пенсії та її перерахунків можуть безпосередньо у Пенсійному фонді за місцем вашого проживання. А перевірити правильність розрахунку пенсійних виплат можуть, наприклад, в обласному управлінні ПФУ.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень